Καινοτομα προγραμματα ασκησης σε πολιτες με εγκεφαλικα επεισοδια

Εφαρμόστηκαν στην Ροδόπη με την συνεργασία των ΠΕ Ροδόπης, ΔΠΘ και «ΠΕΡΠΑΤΩ»

Η Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και ο Σύλλογος Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα και Φίλων «Περπατώ», ένωσαν τις δυνάμεις τους για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής ατόμων με αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια.

Σε χώρους που διέθεσε η Περιφερειακή Ενότητα, εφαρμόστηκαν καινοτόμα εξατομικευμένα προγράμματα άσκησης σε πολίτες της Ροδόπης με αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια, μετά από πρόταση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Νίκου Τσαλικίδη.

Η εφαρμογή των προγραμμάτων πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Πράξης «Μελέτη των συσχετίσεων νευροαπεικονιστικών, νευροφυσιολογικών και εμβιομηχανικών βιοδεικτών στην αποκατάσταση του Αγγειακού Εγκεφαλικού Επεισοδίου (MIS 5047286)» που εντάχθηκε στη Δράση «Υποστήριξη της Περιφερειακής Αριστείας» και χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014- 2020, με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).

Το εν λόγω ερευνητικό έργο υλοποιήθηκε από το Εργαστήριο Φυσικής Αγωγής και Άθλησης της ΣΕΦΑΑ σε συνεργασία με τη Νευρολογική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, με επιστημονικό υπεύθυνο τον Καθηγητή Νευρολογίας κ. Κωνσταντίνο Βαδικόλια και επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας της ΣΕΦΑΑ τον Καθηγητή Βιοκινητικής κ. Νικόλαο Αγγελούση.

Η ΠΕ Ροδόπης συνεχίζει την υποστήριξη της εφαρμογής των προγραμμάτων άσκησης στα άτομα με αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο και μετά το πέρας του σημαντικού αυτού ερευνητικού έργου, με χρηματοδότηση των αντίστοιχων δράσεων, αναγνωρίζοντας την αναπτυξιακή και κοινωνική του αξία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.