Και τωρα τρεχουμε για τα μπαρακια σε Αρωγη και Μεση

Παραχωρήθηκαν οι παραλίες στους Δήμους από τα αρμόδια Υπουργεία, με το Δήμο Κομοτηνής να «τρέχει»

«Τρέχουν» τις διαδικασίες ώστε να μπορέσουν να προλάβουν την φετινή θερινή σεζόν για την παραχώρηση των παραλιών σε Αρωγή και Μέση για να λειτουργήσουν μπαράκια οι υπηρεσίες του Δήμου Κομοτηνής, μετά την παραχώρησή τους προς τους Δήμους με ΚΥΑ των υπουργείων Οικονομικών – Εσωτερικών -Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η απόφαση δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 10 Μαρτίου, σχετικά νωρίς σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, με την παραχώρηση των παραλιών στους Δήμους να ισχύει για 3 χρόνια, μέχρι τις 31-12-2025, ενώ οι δήμοι είναι αρμόδιοι να προχωρήσουν τις διαδικασίες δημοπράτησης των περιοχών.

Αυτό στο Δήμο Κομοτηνής αφορά τις παραλίες Αρωγής και της Μέσης (η παραλία στο Φανάρι, είναι γνωστό, ανήκει στην ΕΤΑΔ), όσο αφορά το Δήμο Κομοτηνής, και τις παραλίες Ιμέρου και Μαρώνειας στο Δήμο Μαρωνείας Σαπών.

Ειδικά για το Δήμο Κομοτηνής αναμένεται να γίνουν δημοπρασίες για 7 θέσεις στην  παραλία Αρωγής και 1 θέση στην παραλία Μέσης, όσο αφορά τα μπαράκια, ενώ αναμένεται να γίνουν δημοπρασίες και για 2 θέσεις θαλασσίων σπορ.

Οι τελικές θέσεις για τα μπαράκια αλλά και τις θέσεις θαλασσίων σπορ, καθώς και ο αριθμός τους, θα καθοριστεί από το τοπογραφικό που εκπονείται για αυτό το σκοπό από το Δήμο Κομοτηνής, με τις υπηρεσίες να πρέπει να το αποστείλουν προς έγκριση στον ΟΦΥΠΕΚΑ, που αποτελεί τον διάδοχο των Φορέων Διαχείρισης, μιας και οι εκτάσεις βρίσκονται εντός προστατευμένων περιοχών Natura.

Οι υπηρεσίες και η διοίκηση του Δήμου Κομοτηνής, όπως σημείωσε και ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Πολιτειάδης, αισιοδοξούν πως η υπογραφή της ΚΥΑ αρκετά νωρίς, θα βοηθήσει ώστε μέχρι την αρχή της σεζόν να μπορέσουν να έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες και να μπορέσουν να ξεκινήσουν με τους επαγγελματίες εγκατεστημένους στις θέσεις που θα προκηρυχθούν.

Ελπίδα είναι πως οι υπηρεσίες θα προλάβουν να προχωρήσουν στην προκήρυξη των δημοπρασιών πριν το Πάσχα, ώστε μέχρι τις αρχές Μαΐου να έχουν ολοκληρωθεί και η δημοπρασία αλλά και η παραχώρηση στους πλειοδότες.

Οι τιμές εκκίνησης αναμένεται να κυμανθούν στα προηγούμενα επίπεδα, αν και αυτό θα κριθεί και από την κτηματική υπηρεσία, που έχει τον τελευταίο λόγο, ακολουθώντας φυσικά και την νομοθεσία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.