Και το Σωματειο Καθαριστριων ν. Ροδοπης στην απεργια κατα του εργασιακου νομοσχεδιου

«Με εξαθλιωμένους εργαζομένους, ανάπτυξη δεν γίνεται» το μήνυμα τους

Το Σωματείο Καθαριστριών και Καθαριστών Σχολείων Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Ροδόπης αποφάσισε να συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία την Πέμπτη, 10 Ιουνίου, εκφράζοντας την διαμαρτυρία και την αντίθεσή του στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο – έκτρωμα της κυβέρνησης.

«Αυτά που ούτε οι μνημονικοί νομοί δεν τόλμησαν να θίξουν και να καταργήσουν έρχεται η σημερινή κυβέρνηση πονηρά και με “ελαφρά τη καρδία’” να πραγματοποιήσει. Δεν αφήνουν τίποτε όρθιο» αναφέρει η ανακοίνωση του Σωματείου τονίζοντας πως «το ωράριο, οι συλλογικές συμβάσεις, η Κυριακάτικη αργία, οι υπερωρίες, το ΣΕΠΕ, το “ευαγγέλιο” των εργαζόμενων ο ν.1264/82, το δικαίωμα της απεργίας, το ηλεκτρονικό φακέλωμα των Σωματείων είναι οι “εγκληματικές αλλαγές”που δεν γίνονται για το καλό των εργαζόμενων -όπως λένε ξεδιάντροπα η Κυβέρνηση και ο Υπουργός κ.Χατζηδάκης- αλλά γίνονται εναντίον και σε βάρος των εργαζομένων».

Τα μέλη του σωματείου δηλώνουν τη σαφή αντίθεση τους σε αυτό το νομοσχέδιο, που όπως επισημαίνουν «μεταξύ άλλων προωθεί την ατομική διευθέτηση του χρόνου εργασίας του εργαζόμενου μέσα από «διαπραγμάτευση» με τον εργοδότη, καταργώντας επί της ουσίας το 8ωρο, θεσμοθετεί τις απλήρωτες υπερωρίες, καταργεί την Κυριακάτικη αργία και ποινικοποιεί την συνδικαλιστική δράση, αποδυναμώνει τα σωματεία, καθιστώντας ακόμη πιο δύσκολο το δικαίωμα στην απεργία».

«Ένα νομοσχέδιο που δυναμώνει ακόμη περισσότερο την εργοδοσία σε βάρος των εργαζομένων και ταυτόχρονα μετατρέπει το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας σε Ανεξάρτητη Διοικητική Αρχή, αντί να το αναβαθμίσει, με αποτέλεσμα να μένουν οι εργαζόμενοι ακόμα περισσότερο έκθετοι απέναντι στους εργοδότες, σε μια περίοδο ήδη οξυμένης παραβατικότητας στην αγορά» τονίζουν υπογραμμίζοντας την «ριζική διαφωνία» τους «με όλα αυτά που θέλουν να νομοθετήσουν σε βάρος μας».

«Με εξαθλιωμένους εργαζομένους, ανάπτυξη δεν γίνεται» καταλήγει η ανακοίνωση ζητώντας την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου καθώς και όλες οι αντεργατικές διατάξεις που έχουν ψηφιστεί τα τελευταία χρόνια.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.