Και νεο κρουσμα απατης στη Δραμα

2.200 έκλεψαν από ηλικιωμένη στη Δράμα δύο δράστες με τη μέθοδο της απασχόλησης - Σε εξέλιξη έρευνες της αστυνομίας

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών (1 άντρα και 1 γυναίκας), οι οποίοι κατηγορούνται για απάτη και κλοπή, με τη μέθοδο της απασχόλησης, σε βάρος 84χρονης, πράξεις που διαπράχθηκαν, την Τρίτη το μεσημέρι, στην Αγορά Δράμας.
 
Αναλυτικότερα, οι δράστες, επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μετέβησαν στην αυλή της οικία της 84χρονης, όπου προσποιούμενοι γνωριμία με τον υιό της και προφασιζόμενοι ότι χρειάζεται άμεσα χρήματα, κατάφεραν να την εξαπατήσουν και να της αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ.
 
Στη συνέχεια, με τη μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσαν από το εσωτερικό του σπιτιού ένα τσαντάκι, που περιείχε 2.000 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ ακολούθως επιβιβάστηκαν στο όχημά τους και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Την προανάκριση και τις έρευνες διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Δοξάτου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας.

Με κλεμμένο μηχανάκι έκανε βόλτες στην Ξάνθη 27χρονος σεσημασμένος

 
Κυκλοφορούσε χωρίς πινακίδες και αλλοιωμένο αριθμό κινητήρα
 
Εξιχνιάστηκε, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, κλοπή δίκυκλης μοτοσικλέτας, που διαπράχθηκε, απογευματινές ώρες της 8-5-2015, στην πόλη της Ξάνθης. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή, σε βάρος 27χρονου.
 
Ειδικότερα, την Τρίτη το πρωί, οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν τον 27χρονο να οδηγεί δίκυκλη μοτοσικλέτα, η οποία δεν έφερε πινακίδα κυκλοφορίας και είχε αλλοιωμένο αριθμό κινητήρα.
 
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι ο σκελετός και εξαρτήματα του παραπάνω δικύκλου, αποτελούν μέρη της δίκυκλης μοτοσικλέτας, που είχε αφαιρέσει ο δράστης, το απόγευμα της 8-5-2015, από την πόλη της Ξάνθης. Κατασχέθηκε το παραπάνω δίκυκλο, μέρη του οποίου αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη του, ενώ ερευνάται το ιδιοκτησιακό καθεστώς των υπολοίπων.
 
Σημειώνεται ότι ο δράστης έχει απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης. 

25χρονο Αλβανό καταζητούμενο μέλος σπείρας κλεφτών

Συνέλαβε η αστυνομία στην Καβάλα
 
Συνελήφθη την Τρίτη το πρωί, στην Καβάλα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Καβάλας, 25χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος διώκεται με Ένταλμα Σύλληψης, από τις Ελληνικές Δικαστικές Αρχές, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, από δράστες, που είχαν ενωθεί για τη διάπραξή τους, καθώς επίσης και για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Συνελήφθη 58χρονος στην Καβάλα

Που αναζητούνταν από την αστυνομία για απάτες
 
Πάνω από 30.000 ευρώ η «λεία» του

 
Συνελήφθη την Τρίτη το βράδυ, στην Καβάλα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, 58χρονος ο οποίος διώκεται με Ένταλμα Σύλληψης, από τις Ελληνικές Δικαστικές Αρχές, για απάτη, από κοινού, της οποίας οι υπαίτιοι διέπρατταν απάτες, κατ΄ επάγγελμα και κατά συνήθεια, με συνολικό όφελος – ζημία που υπερβαίνει το χρηματικό ποσό των 30.000 ευρώ. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.