Και η Ροδοπη συμμετεχει στην προσπαθεια συλλογης ανθρωπιστικης βοηθειας για τους προσφυγες

Φαρμακευτικό υλικό για τους πρόσφυγες συγκεντρώνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ροδόπης

Έκκληση προς τους πολίτες της Ροδόπης να συνδράμουν στην προσπάθεια που ήδη έχει ξεκινήσει για συγκέντρωση φαρμάκων που θα δοθούν στους πρόσφυγες απευθύνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ροδόπης.
 
Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να φέρουν όσα αχρησιμοποίητα φάρμακα τυχόν έχουν σπίτι τους για οποιαδήποτε νόσο. Εναλλακτικά μπορούν επίσης να αγοράσουν από τα φαρμακεία της περιοχής τους οποιαδήποτε ποσότητα φαρμάκων από μια λίστα που παρατίθεται παρακάτω και να την παραδώσουν στον 3ο όροφο του Πολυλειτουργικού όπου βρίσκεται το Κοινωνικό Φαρμακείο, καθημερινά 9-11 το πρωί ( την Τετάρτη 6-8 μμ) και για τις επόμενες 10 ημέρες.
 
Αυτά τα φάρμακα μαζί με όσα συγκεντρωθούν στους κάδους ανακύκλωσης των φαρμακείων, καθώς και με ποσότητες που πλεονάζουν σε ορισμένους κωδικούς φαρμάκων του Κοινωνικού Φαρμακείου θα αποσταλούν για την κάλυψη των αναγκών των προσφύγων. Σημειωτέο ότι υπάρχει και μεγάλη ανάγκη σε παιδικά και βρεφικά γάλατα – τροφές. 

Τα φαρμακευτικά είδη που συγκεντρώνονται

Η λίστα με το φαρμακευτικό υλικό που συγκεντρώνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ροδόπης είναι: αντιπυρετικά και αναλγητικά (παυσίπονα) δισκία και παιδικά σιρόπια, αντιβιοτικά δισκία και σιρόπια, αντιβηχικά σιρόπια, αποχρεμπτικά σιρόπια ή φακελλάκια, αερολύματα εισπνοών, αντιδιαρροϊκά, ηλεκτρολύτες, κολλύρια, αντιβιοτικές αλοιφές, κορτιζονούχες αλοιφές ή κρέμες, επουλωτικές δερματικές κρέμες, φυσιολογικός ορός, οξυζενέ, betadine, γάζες αποστειρωμένες διάφορες, hansaplast, αντικουνουπικά, γάντια απλά και αποστειρωμένα, παιδικές τροφές, παιδικά και βρεφικά γάλατα.

Παράλληλα παρατίθενται προς διευκόλυνση των ενδιαφερομένων και ενδεικτικές μάρκες φάρμακων, όπως: Depon syr, Panadol syr, Ponstan syr, Depon tabl, Panadol tabl, Ponstan tabl, Amoxil syr, Augmentin syr, Amoxil tabl, Augmentin tabl, Klaricid tabl, Sinecod syr, Mucothiol syr, Mucosolvan syr, Trebon sach, Almora sach, Tobrex coll, Aerolin inh, Fucidin cr, Fucicort cr, Propiogenta cr, Sudocream.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.