Και δευτερη υποτροφια απο την δωρεα Πολυζοπουλου σε φοιτητη της Κομοτηνης

Βρέθηκε δεύτερος αριστούχος φοιτητής που είχε τη δυνατότητα να τη λάβει

Στη χορήγηση και δεύτερης υποτροφίας από τη δωρεά εν ζωή «Φ.Πολυζόπουλου» θα προχωρήσει ο Δήμος Κομοτηνής, μιας και υπάρχει και δεύτερος φοιτητής από την Κομοτηνή, που έχει τη  δυνατότητα να τη λάβει.

 

Η δωρεά δίνεται σε δύο «αριστούχους και πτωχούς νέους» του Δήμου Κομοτηνής, επιτυχόντες σε ανώτατες σχολές στην Ελλάδα κατά τις πανελλαδικές εξετάσεις και θα ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 1.000 ευρώ για έκαστο ετησίως και για όλο το χρονικό διάστημα της διάρκειας των νόμιμων σπουδών τους.

 

Αρχικά δεν υπήρχαν δικαιούχοι φέτος, μιας και όπως είχε γίνει και άλλες χρονιές, παρόλο που οι αιτούντες πληρούσαν όλες τις άλλες προϋποθέσεις, θεωρήθηκε πως δεν πληρούν την προϋπόθεση της οικονομικής αδυναμίας οικογενειακών και ατομικών εισοδημάτων, η οποία είναι αρκετά χαμηλή και δύσκολο να καλυφθεί από αριστούχο φοιτητή.

 

Η απορριπτική απόφαση της αρμόδιας επιτροπής ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο την ανέπεμψε ξανά σε αυτή, ώστε να επανεξεταστούν οι όροι της εν λόγω υποτροφίας. Τελικά, στις αρχές του χρόνου, εγκρίθηκε η χορήγηση μίας υποτροφίας εκ των δύο που είχαν προκηρυχτεί σε συγκεκριμένο υποψήφιο, ο οποίος πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις χορήγησης της υποτροφίας κατά τη βούληση του δωρητή.

 

Όμως αιτήσεις είχαν καταθέσει άλλοι δύο συνυποψήφιοι που θεωρήθηκε ότι δεν πληρούσαν το κριτήριο της οικονομικής αδυναμίας.

 

Η απόφαση στάλθηκε στην αρμόδια Διεύθυνση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης προς έγκριση, συνοδευόμενη με όλα τα σχετικά έγγραφα και τις αιτήσεις και των τριών υποψηφίων. Από τον έλεγχο όμως των δικαιολογητικών προέκυψε, σύμφωνα με έγγραφο της υπηρεσίας αυτής, ότι θα έπρεπε να δοθεί και η δεύτερη εκ των προκηρυχθησομένων υποτροφιών έτους 2019 αφού και ο δεύτερος υποψήφιος πληροί το κριτήριο της οικονομικής αδυναμίας και συνεπώς την δικαιούται.

 

Για τον λόγο αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τη χορήγηση της υποτροφίας με αποτέλεσμα, μετά από πολλά χρόνια, η συγκεκριμένη υποτροφία να έχει δύο δικαιούχους, όπως προβλεπόταν στην αρχική πρόθεση του δωρητή.

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.