Κ. Γιαννοπουλος: «Δε θα κρινουν τα τετραγωνικα της κουζινας την ποιοτητα ζωης των παιδιων»

«Μέσα στην Υπουργική Απόφαση υπάρχουν κάποιες οικοδομικές προϋποθέσεις σε κτίρια που ήδη υπάρχουν και που δεν μπορούν να αλλάξουν»

Για τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει με την υφυπουργό Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, με αφορμή τις προδιαγραφές που προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τους φορείς παιδικής προστασίας μίλησε ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος.

Όπως είπε, δεν είναι αντίθετος με τους όρους και τους κανόνες, αλλά με τις οικοδομικές παρεμβάσεις που προβλέπονται για τα κτήρια, στα οποία φιλοξενούνται τα παιδιά. «Μέσα στην Υπουργική Απόφαση υπάρχουν κάποιες οικοδομικές προϋποθέσεις σε κτήρια που ήδη υπάρχουν και που δεν μπορούν να αλλάξουν» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Γιαννόπουλος επισήμανε ότι σε νομοσχέδιο που μπήκε εμβόλιμα σε άλλο υπουργείο περιλαμβάνονται κυρώσεις που προβλέπουν για τις δομές παιδικής προστασίας πρόστιμα 100.000 ευρώ, καθαίρεση του διοικητικού συμβουλίου και φυλάκιση 1-5 χρόνια.

«Τα σπίτια μας έχουν άδεια, ελέγχονται από την περιφέρεια και είναι νόμιμα. Αν έρθει και πει το υπουργείο ότι η κουζίνα δεν είναι 20 τ.μ., αυτό δεν είναι θέμα καλής ή κακής ζωής των παιδιών. Το προσωπικό το υπερκαλύπτουμε και παραπάνω απ’ ότι προβλέπει ο νόμος» κατέληξε ο Κώστας Γιαννόπουλος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.