Ιταλιδες εκπαιδευτριες παρακολουθησαν τη δουλεια που γινεται στο ΣΔΕ Σαπων

Με τις καλύτερες των εντυπώσεων αναχώρησαν για την πατρίδα τους

Τέσσερις Ιταλίδες εκπαιδεύτριες ενηλίκων επισκέφτηκαν την προηγούμενη εβδομάδα το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Σαπών στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus που προέβλεπε την παρακολούθηση επιτόπιας εργασίας σε σχολείο ενηλίκων στην Ελλάδα.

Οι επισκέπτριες, που προέρχονταν από διάφορες περιοχές της Τοσκάνης (Νησί της Έλβας, Λιβόρνο, Πίζα και Λούκα),  έμειναν στην Κομοτηνή από τη Δευτέρα έως και το Σάββατο 28 Ιανουαρίου και στο διάστημα αυτό παρακολουθούσαν κάθε απόγευμα τα μαθήματα στο ΣΔΕ Σαπών  αλλά και δράσεις όπως το Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής με εισηγητή τον κ. Σπύρο Κιοσσέ, Αναπληρωτή Καθηγητή Θεωρίας της Λογοτεχνίας και Δημιουργικής Γραφής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, και την παρουσίαση της εκπαιδευτικής πλατφόρμας «Μυθοτοπία» από την κυρία Αρτεμισία Αρχοντογεώργη, φιλόλογο και Μεταδιδάκτορα Λατινικής Φιλολογίας στο ΤΕΦ του ΔΠΘ.  

Την Τετάρτη οι φιλοξενούμενες εκπαιδεύτριες έκαναν μια σύντομη παρουσίαση των δομών στις οποίες διδάσκουν, του προγράμματος σπουδών που ακολουθούν και των μεθόδων διδασκαλίας που εφαρμόζουν στα μαθήματά τους, ενώ ακολούθησε μια γόνιμη συζήτηση με τους εκπαιδευτικούς του ΣΔΕ Σαπών.

Τέλος, είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν τα πρωινά στην πόλη της Κομοτηνής, στη Μαρώνεια, την Ξάνθη και την Αλεξανδρούπολη, να γνωρίσουν καλύτερα την περιοχή μας και να χαρούν τη φιλοξενία των κατοίκων της. Το πρωί του Σαββάτου αναχώρησαν για την πατρίδα τους έχοντας τις καλύτερες εντυπώσεις από την περιοχή μας και το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Σαπών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.