Ισιδωρα Γκουγκουδη, τεταρτοετης φοιτητρια Ελληνικης Φιλολογιας ΔΠΘ με ειδικευση στην Κλασικη Φιλολογια «Κομοτηνη: η «Φοιτητουπολη»

Η Κομοτηνή είναι μία «πόλη φοιτητών», όπως συχνά αποκαλείται. Ποια είναι η εντύπωση που σας άφησε η νυχτερινή ζωή της το περασμένο έτος;
 
Το 2017 με βρήκε στον τόπο καταγωγής μου με την οικογένειά μου μέχρι την αλλαγή του χρόνου και, έπειτα, διασκεδάζοντας με την παρέα μου μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Επιστρέφοντας στην Κομοτηνή   —ούσα σε περίοδο εξεταστικής—  αφιέρωνα τον περισσότερο χρόνο μου στο διάβασμα.
 
Με το πέρας της εξεταστικής περιόδου η καθημερινότητά μας απαρτιζόταν από… καφέδες τα μεσημέρια ή τα απογεύματα σε μαγαζιά της πλατείας Κομοτηνής και της Βενιζέλου, κυρίως Mikel, kaffeine, Scarlet, Avant, Friends, Bakkal και στο «Away the new era» που είχε ανακαινιστεί, αλλά και επισκέψεις στη λέσχη σίτισης. Όταν τελειώναμε το φαγητό κάναμε μια βόλτα στο κέντρο της Κομοτηνής  και, έπειτα μαζευόμασταν, σε σπίτια μέχρι αργά το βράδυ — όταν δεν είχαμε κανονίσει να βγούμε έξω. Όταν επιλέγαμε κάποια βραδινή έξοδο για ποτό, η επιλογή μας πάντα ήταν η ίδια. Το «Omnia night club» με άριστη εξυπηρέτηση, από το προσωπικό του οποίου γνώριζα πολλά άτομα.
 
Φυσικά στην αρχή του νέου εξαμήνου τόσο εγώ, όσο και οι φίλοι μου ήμασταν συνεπείς στα μαθήματά μας  μετά, όμως, από τις δύο πρώτες εβδομάδες άρχισαν να… αραιώνουν οι «επισκέψεις» μας στη Σχολή και το πρόγραμμά μας περιελάμβανε όσα προείπα. Ομολογουμένως κάποια στιγμή αυτή η ρουτίνα άρχισε να με κουράζει σύντομα και —δεδομένου ότι ήμουν τρίτο έτος—  ξύπνησα μια μέρα και αποφάσισα να  αφήσω για λίγο στην άκρη καφέδες, ποτά και ξενύχτια και να ασχοληθώ λιγάκι με τη Σχολή που είχα παραμελήσει. Έτσι και έγινε…
 
Φτάνοντας κάπως έτσι στο Πάσχα επέστρεψα στην οικογένειά μου και την άλλη παρέα μου που είχα καιρό να δω. Οι μέρες αυτές κύλησαν γρήγορα και όμορφα. Η καθημερινότητά μου μονίμως γεμάτη με οικογένεια, φίλους και συγγενείς. Αφού τελείωσαν και αυτές οι διακοπές επέστρεψα στην Κομοτηνή στο ίδιο σκηνικό που είχα μείνει πριν φύγω και που συνέχισα μέχρι και το τέλος της εξεταστικής Ιουνίου. Εννοείται, βέβαια, ότι όλο αυτό το διάστημα που ήμουν Κομοτηνή δεν  είχα παραμελήσει την παρέα μου, απλά είχα ελαττώσει τις εξόδους μου.
 
Το καλοκαίρι πέρασε σαν νεράκι και ούτε κατάλαβα πως έφτασε και πάλι Σεπτέμβρης και γρήγορα έφτασε ο μήνας που περίμενα όσο τίποτα εδώ και πολύ καιρό. Ο μήνας της πρακτικής μου άσκησης. Πέρασα πάρα πολύ όμορφα και οι γνώσεις και εμπειρίες που απέκτησα ήταν τεράστιες. Τέλος, τον Δεκέμβρη, επέστρεψα και πάλι στο σπίτι μου και ανυπομονώ να γιορτάσω και πάλι αυτές τις μαγικές ημέρες.
 
Στον απολογισμό του 2017 κρατάω μόνο τις όμορφες στιγμές που ήταν το κομμάτι της πρακτικής μου και κάποιες όμορφες στιγμές που έζησα με πολύ αγαπημένα μου πρόσωπα.  Για το 2018 εύχομαι να έχω εγώ και όλοι όσοι αγαπώ υγεία και αγάπη για τη ζωή, καθώς επίσης την απόκτηση του πτυχίου μου, και, τέλος, να είναι ακόμα πιο όμορφες οι προσωπικές μου στιγμές.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.