Ηρθε για να μεινει η Εβδομαδα κατα της σχολικης βιας και του εκφοβισμου στην Κομοτηνη

Ξεκίνησαν οι δράσεις το πρωί της Δευτέρας στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής και θα συνεχιστούν σε σχολεία όλη την εβδομάδα

Με τους μικρότερους μαθητές των σχολείων της Κομοτηνής ξεκίνησε τη Δευτέρα 6 Μαρτίου, Πανελλήνιας ημέρας κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, η Εβδομάδα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, που θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 10 Μαρτίου, με δράσεις στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής αλλά και σε σχολεία της πόλης.

Όλη η εβδομάδα άλλωστε, που διοργανώνουν το Κέντρο Νεολαίας και Εθελοντισμού exagono και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος Β. Ελλάδας και τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ροδόπης, θα πραγματοποιηθούν βιωματικά εργαστήρια, δημιουργικές δραστηριότητες και διαδραστικές δράσεις, ώστε μαθητές όλων των ηλικιών, να μάθουν για το θέμα αλλά και να μιλήσουν για αυτό, ώστε να ανασχεθούν τέτοια φαινόμενα στα σχολεία.

Τα βιωματικά εργαστήρια και οι δημιουργικές δραστηριότητες έχουν σχεδιαστεί και θα υλοποιηθούν από τους ασκούμενους φοιτητές της Κοινωνικής Εργασίας του ΔΠΘ στο exagono, σε συνεργασία με τους εθελοντές της εθελοντικής ομάδας ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κοινωνικών θεμάτων του exagono.

Αισιόδοξη η ανταπόκριση

Οι δράσεις ξεκίνησαν στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής, όπου έγινε προβολή video σχετικά με τον σχολικό εκφοβισμό και την εμπειρία κάποιων παιδιών που τον βίωσαν, αλλά και βιωματικά εργαστήρια, δημιουργικές δραστηριότητες και παιχνίδια, όπως το «ταλαιπωρημένο χαρτί» και η «σκούπα» σε μαθητές της Β΄ και Δ’ τάξης του 4ου και 6ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής.

Όπως τόνισε η κ. Βασιλική Μαντενίδη, υπεύθυνη επικοινωνίας στο exagono, τα σχολεία της πόλης αγκάλιασαν με πολύ μεγάλο ενθουσιασμό τις δράσεις, για ένα θέμα το οποίο είναι πολύ σημαντικό.

«Είναι πολύ αισιόδοξη η ανταπόκριση που έχει στην κοινωνία, με πρωινές και απογευματινές δράσεις τόσο στη Βιβλιοθήκη όσο και στα σχολεία» σημείωσε, με δράσεις και εργαστήρια στο 1ο ΓΕΛ Κομοτηνής, το Μειονοτικό Γυμνάσιο Λύκειο και το 7ο Δημοτικό Σχολείο, πέρα από την Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Αυτές οι δράσεις βοηθούν σημαντικά τα παιδιά να γνωρίσουν ένα δύσκολο θέμα, γιατί δεν είναι απρόσωπες, αλλά οι συμμετέχοντες βιωματικά και διαδραστικά έρχονται σε επαφή με την παθογένεια, και μπορούν να τη θεραπεύσουν.

Για αυτό και πρόθεση του Κέντρου είναι ανάλογες δράσεις να γίνονται κάθε χρόνο, φτάνοντας σε όσο το δυνατόν περισσότερους μαθητές γίνεται.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.