Ηρθαν τα Χριστουγεννα στο Φαναρι

Με τον φωτισμό του σκάφους «Άξιον Εστί» ξεκίνησαν οι χριστουγεννιάτικες δράσεις του Δήμου Κομοτηνής

Από το Φανάρι ξεκίνησαν οι χριστουγεννιάτικες δράσεις του Δήμου Κομοτηνής, το απόγευμα της Δευτέρας 5 Δεκεμβρίου, και συγκεκριμένα από το λιμάνι του οικισμού, με μαθήτριες και μαθητές του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Φαναρίου να ανάβουν τα φώτα στο σκάφος του Τάκη Δολιανίτη, «Άξιον Εστί».

Αρωγοί στην εκδήλωση ήταν η Κοινότητα Φαναρίου και ο πρόεδρος Πέτρος Καραβέτης καθώς επίσης ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φαναρίου, τα μέλη του οποίου παρασκεύασαν νόστιμα εδέσματα για όλους όσους βρέθηκαν εκεί.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης, τα προηγούμενα χρόνια είχαν ξεκινήσει την προσπάθεια πέρα από την πόλη της Κομοτηνής, να ανάβουν δέντρα και στους οικισμούς πριν την μεγάλη εκδήλωση για το φωτισμό του δέντρου στην Κομοτηνή.

Λόγω της πανδημίας, οι εκδηλώσεις αυτές γινόταν πιο μαζεμένα, με λιγότερο κόσμο, όμως φέτος, που δεν υπάρχουν περιορισμοί, θεωρεί πως θα μπορέσουν να δώσουν ένα χριστουγεννιάτικο χρώμα σε πόλη και οικισμούς, και να γιορτάσουν όλοι μαζί τα φετινά Χριστούγεννα.

Φέτος ξεκίνησαν από το Φανάρι, τη ναυαρχίδα του Τουρισμού του Δήμου, αυτή τη φορά με τον φωτισμό ενός σκάφους, και θα συνεχίσουν σε Ν. Σιδηροχώρι, Αίγειρο και Θρυλόριο, θέλοντας να δώσουν μια ζωντάνια σε οικισμούς, χριστουγεννιάτικο τόνο και να γιορτάσουν μαζί με τους κατοίκους τους.

Το παρών στο άναμμα του σκάφους έδωσαν αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και κάτοικοι του οικισμού, με τον κ. Γκαράνη να δίνει δώρα στα παιδιά μετά το άναμμα του σκάφους, που θα στολίζει το λιμάνι καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.