Ηρωες απο το «Παραμυθι χωρις Ονομα» πηραν σαρκα και οστα απο μαθητες του 12ου Δημοτικου Σχολειου Κομοτηνης

Ένα έργο για μεγάλους και παιδιά σχολιάζει με χιούμορ την οικονομική και αξιακή κρίση της χώρας – 100 χρόνια μετά τη συγγραφή του και πάλι επίκαιρο

«Ο  βασιλιάς Αστόχαστος κυβερνά με την σύζυγό του την Παλάβω σπαταλώντας όλα τα χρήματα του κράτους! Σε όλο το βασίλειο κυριαρχεί η ανομία, η ιδιοτέλεια και η τεμπελιά. Τα χρήματα από το θησαυροφυλάκιο τελειώνουν, όμως ο Αστόχαστος δεν πτοείται και συνεχίζει να ζει με δανεικά. Ευτυχώς την εξουσία παίρνει ο γιος του ο Συνετός που με τη βοήθεια της αδερφής του της Ρηνούλας και των δύο γυναικών ,της Γνώσης και της Φρόνησης καταφέρνει να κινητοποιήσει τους πολίτες και να επιτύχει την ανασυγκρότηση του κράτους».
 
Με τον απλό και χιουμοριστικό αυτό τρόπο μετέφεραν επί σκηνής το «Παραμύθι χωρίς όνομα» της Πηνελόπης Δέλτα σε διασκευή Κάρμεν Ρουγγέρη 19 μαθητές της Στ1 τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής με την καθοδήγηση της δασκάλας τους, κ. Στέλλας Μπομποτά.
 

Ήταν μία παράσταση που καταχειροκροτήθηκε από μικρούς και μεγάλους, ενώ φιλοξενήθηκε από το Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής στις 28 Απριλίου με την παρουσία μεταξύ άλλων του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ροδόπης, κ. Μαρίνου Κωνσταντινίδη και εκπροσώπου του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μαρώνειας και Κομοτηνής, κ.κ. Παντελεήμωνα οι οποίοι έδωσαν τα θερμά τους συγχαρητήρια στους συντελεστές της παράστασης. 

Ασπασία Παπαμίχου «Είναι μία παράσταση που θα μείνει στις ψυχές τους» 

Την παράσταση προλόγισε η διευθύντρια του σχολείου, κ. Ασπασία Παπαμίχου καλωσορίζοντας τους καλεσμένους και δίνοντας πληροφορίες για την παράσταση. Η κ. Παπαμίχου συνεχάρη την υπεύθυνη για τον προσωπικό της κόπο, μιας και αφιέρωσε πολλές ώρες εκτός σχολικού ωραρίου αλλά και τα παιδιά που – παρά το νεαρό της ηλικίας τους – εργάστηκαν ομαδικά με κέφι και μεράκι. «Επέδειξαν άψογη συνεργασία», έκλεισε λέγοντας ότι πρόκειται για μία παράσταση όλο νόημα που θα μείνει στις ψυχές τους. 

Στέλλα Μπομποτά «Τα παιδιά διδάχθηκαν τις αξίες της αγάπης για την πατρίδα, της δικαιοσύνης, του θάρρους και της θυσίας» 

Το παραμύθι εστιάζει στην οικονομική και αξιακή κρίση, ενώ παραμένει επίκαιρο 100 χρόνια μετά την συγγραφή του, συμπλήρωσε με την σειρά της η υπεύθυνη της παράστασης και δασκάλα του σχολείου, κ.Στέλλα Μπομποτά. Ευχαρίστησε την κ. Κάρμεν Ρουγγέρη για την παραχώρηση των δικαιωμάτων μίας «ευχάριστης και γεμάτης με χιουμοριστικά κομμάτια και τραγούδια διασκευής», την οποία τα παιδιά απόλαυσαν, ενώ χάρη στην παράσταση διδάχθηκαν με έμμεσο και βιωματικό τρόπο τις αξίες της αγάπης για την πατρίδα, της δικαιοσύνης, του θάρρους και της θυσίας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.