Ηρεμη αρχη για τα συνεργεια ελεγχου για τον κορωνοιο στο ΔΠΘ

Χωρίς προβλήματα οι πρώτες μέρες λειτουργίας τους, αναμονή για την πλήρη έναρξη των μαθημάτων

Χωρίς ιδιαίτερα ζητήματα ξεκίνησε η λειτουργία των συνεργείων διενέργειας ελέγχων τήρησης των έκτακτων μέτρων προστασίας και πρόληψης της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία στο ΔΠΘ

Ήδη από την Τρίτη οι ελεγκτές βρίσκονται στις θέσεις τους, φορώντας τις χαρακτηριστικές καρτέλες για να αναγνωρίζονται από τους εισερχόμενους στο κτίριο, και με το απαραίτητο λογισμικό σαρώνουν τα έγγραφά (πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικό αποτέλεσμα τεστ) που προσκομίζουν φοιτητές και προσωπικό του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος, κάνοντας και την ταυτοποίηση.

Στο κτίριο που στεγάζονται η Νομική Σχολή και το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, λειτουργούν δύο είσοδοι, μία στη Νομική και μία από την πλευρά του Οικονομικού.

Όπως σημείωσε ο κ. Βασίλης Βασιλακάκης, ο οποίος επανδρώνει την είσοδο της Νομικής, μέχρι τώρα η όλη διαδικασία κυλάει ομαλά, με τους φοιτητές να είναι συνεργάσιμοι, όπως και οι πανεπιστημιακοί.

Μάλιστα θετική είναι η συνεργασία και με τους αρμόδιους για την φύλαξη, και θεωρεί πως με λίγη καλή θέληση, θα κινηθούν όλα χωρίς προβλήματα.

Βέβαια η σημαντική δοκιμασία θα έρθει τις επόμενες μέρες, με την κανονική λειτουργία των Τμημάτων, όταν και θα υπάρχουν πολλοί μαθητές ιδίως στη Νομική, το πολυπληθέστερο τμήμα της πόλης.

Όμως με τα ωράρια να έχουν προσαρμοστεί ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο συνωστισμός, ελπίζουν πως όλα θα κυλήσουν ομαλά, χωρίς προβλήματα για όλους τους εμπλεκόμενους.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως οι εργαζόμενοι που κάνουν τον έλεγχο, έχουν προσληφθεί με εξάμηνες συμβάσεις, που φτάνει μέχρι τις αρχές Μαρτίου, κάτι που δείχνει πως οι υγειονομικές συνθήκες θα δείξουν αν οι συμβάσεις αυτές θα επεκταθούν ή θα ανανεωθούν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.