Ηρακλης Χατζηνεστωρος, διοικητης νοσοκομειου Κομοτηνης, «Το νεο νοσοκομειο θα δημοπρατηθει σε εξι μηνες»

Στην Αθήνα βρίσκεται ο διοικητής του Νοσοκομείου Κομοτηνής Ηρακλής Χατζηνέστωρος όπου σήμερα θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας κ. Λοβέρδο στο πλαίσιο των προγραμματισμένων μηνιαίων συναντήσεων του υπουργείου με τους διοικητές των νοσοκομείων της χώρας. Ο κ. Χατζηνέστωρος μίλησε στο ραδιόφωνο του Παρατηρητή και στην εκπομπή του Δάμωνα Δαμιανού για το ταξίδι του αυτό αλλά η συζήτηση επεκτάθηκε και σε θέματα που αφορούν στην λειτουργία του νοσοκομείου της πόλης μας, όπως το προσωπικό, αλλά και τα εξωτερικά ιατρεία, ενώ διέψευσε κατηγορηματικά τον θάνατο από γρίπη των πτηνών στο νοσοκομείο της Κομοτηνής.

Διάψευση δημοσιεύματος τοπικής εφημερίδας για θάνατο από γρίπη των πτηνών στο νοσοκομείο Κομοτηνής

Αυξημένα είναι φέτος τα κρούσματα της γρίπης αλλά ο κόσμος αποφεύγει να εμβολιασθεί σύμφωνα με τον πρόεδρο του Νοσοκομείου Κομοτηνής κ. Χατζηνέστωρος. «Φέτος οι πολίτες δεν προσέρχονται ούτε στον προσωπικό τους γιατρό ούτε στο νοσοκομείο για να εμβολιασθούν. Θα πρέπει να πούμε ότι το εμβόλιο διαφέρει από αυτό που γινόταν πέρσι, είναι ένα απλό εμβόλιο, το οποίο όμως καλύπτει και τον ιό Η1Ν1, και ως εκ τούτου δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για παρενέργειες, όπως φοβόμασταν πέρσι».

Ο κ. Χατζηνέστωρος επιβεβαίωσε ότι προσέρχονται στο νοσοκομείο και διαπιστώνονται αρκετά κρούσματα του είδους Η1ΝΙ, εκ των οποίων κάποια αξιολογούνται και παραμένουν στο νοσοκομείο, το σύνηθες όμως είναι να επιστρέφουν στο σπίτι με φαρμακευτική αγωγή. Μέχρι σήμερα έχουν νοσηλευτεί περί τα δέκα περιστατικά εκ των οποίων το ένα σοβαρό το οποίο όμως πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο με βελτιωμένη την υγεία του, ενώ διέψευσε δημοσίευμα «τοπικής εφημερίδας που έκανε λόγο για θάνατο συμπολίτη μας μετά από γρίπη Η1Ν1. Δεν συνέβη τέτοιο περιστατικό στην Κομοτηνή. Κανένας δεν απεβίωσε από γρίπη στην Κομοτηνή. Είχαμε στην Αλεξανδρούπολη ένα κρούσμα τέτοιο, Κομοτηναία που απεβίωσε, πήγε όμως στην Αλεξανδρούπολη κατευθείαν, δεν ήρθε καθόλου στο νοσοκομείο της Κομοτηνής. Διαψεύδω ότι υπήρξε στο νοσοκομείο θάνατος από αυτή τη γρίπη και καλόν είναι οι δημοσιογράφοι, που εν πάση περιπτώσει ανακοινώνουν κάτι τέτοιο, να έχουν μια διασταύρωση της είδησης με τη διοίκηση του νοσοκομείου, η οποία είναι και η μόνη αρμόδια για να τους ενημερώσει επισήμως».

Μηνιαία αξιολόγηση των διοικητών από το υπουργείο Υγείας

Κάθε μήνα ο υπουργός Υγείας κ. Λοβέρδος καλεί όλους τους διοικητές της χώρας προκειμένου να αξιολογηθούν. Ο κ. Χατζηνέστωρος βρίσκεται στην Αθήνα προκειμένου να ενημερώσει τον υπουργό για το έργο που έχει επιτελεστεί στο ένα μήνα. «Η αξιολόγηση πλέον είναι σε μηνιαία βάση» τονίζει ο κ. Χατζηνέστωρος, σημειώνοντας ότι «έχουν τεθεί χρονοδιαγράμματα, στόχοι και κάθε μήνα αναφερόμαστε σε αυτούς και αν τους πετύχαμε ή όχι».

Προχωρά το θέμα της ανέγερσης του νέου νοσοκομείου Κομοτηνής

Αναφερόμενος στην προοπτική του νέου νοσοκομείου ο κ. Χατζηνέστωρος τόνισε ότι υπεγράφη η απόφαση από τον Υπουργό Υγείας με την οποία η ΔΕΠΑΝΟΜ αναλαμβάνει την τροποποίηση ήδη υπάρχουσας μελέτης, «του νοσοκομείου Κατερίνης συγκεκριμένα, προκειμένου με βάση αυτή την μελέτη να κατασκευασθεί το νέο νοσοκομείο της Κομοτηνής. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με την ΔΕΠΑΝΟΜ μου ζήτησαν την γεωτεχνική μελέτη, που έχει τελειώσει, σχετικά με το χώρο που θα κατασκευασθεί το νοσοκομείο, όπως επίσης και το παραχωρητήριο του δήμου, είναι μια απόφαση του δημοτικού συμβουλίου με την οποία παραχωρείται στην 4η ΔΥΠΕ, η συγκεκριμένη έκταση των 94 στρεμμάτων, προκειμένου να κατασκευασθεί εκεί. Αυτά τα δύο έγγραφα, τα οποία αυτή τη στιγμή μεταφέρω, πρέπει να έχει στα χέρια της η ΔΕΠΑΝΟΜ, προκειμένου να αρχίσει την ανασύνταξη της υπάρχουσας μελέτης. Η ΔΕΠΑΝΟΜ ανάλογα με την περιοχή και τις συνθήκες μπορεί να επιλέξει τον τύπο του νοσοκομείου της Κομοτηνής. Ένα τέτοιο νοσοκομείο που προσομοιάζει, είναι το νοσοκομείο της Κατερίνης, αυτό έχει επιλεγεί να κατασκευασθεί στην Κομοτηνή και με βάση αυτή την μελέτη που κάπως θα τροποποιηθεί θα γίνει και το νοσοκομείο της Κομοτηνής. Από τη ΔΕΠΑΝΟΜ μας έχουν υποσχεθεί ότι μέσα στο επόμενο εξάμηνο το έργο θα έχει δημοπρατηθεί».

Ο κ. Χατζηνέστωρος ανέφερε ότι τα κονδύλια που θα χρειασθούν είναι ήδη δεσμευμένα και αφορούν στο ποσό των πενήντα εκατομμυρίων ευρώ, ενώ έκανε γνωστό ότι σε συνέντευξη τύπου που θα γίνει στο αμέσως χρονικό διάστημα θα ανακοινωθούν και άλλα έργα σε σχέση με την υγεία, τα οποία ήδη είναι ενταγμένα.

Πρέπει να μάθουμε να δουλεύουμε με το υπάρχον προσωπικό

Είναι γνωστό ότι σε όλη τη χώρα τα νοσηλευτικά ιδρύματα αντιμετωπίζουν προβλήματα έλλειψης προσωπικού. Ο κ. Χατζηνέστωρος υποστήριξε ότι όσον αφορά στο νοσηλευτικό προσωπικό βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση από ό,τι το καλοκαίρι που μας πέρασε. «Υπάρχει περισσότερη έλλειψη διοικητικού προσωπικού παρά νοσηλευτικού πια στην Κομοτηνή. Εν πάση περιπτώσει έτσι πρέπει να μάθουμε να δουλεύουμε, δεν γίνεται διαφορετικά, ιδίως από τη στιγμή που η υγεία μπήκε στο σύστημα πέντε προς ένα, όπως και ο υπόλοιπος δημόσιος τομέας».

 

Κανένα πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των πολιτών

Κατά τον κ. Χατζηνέστορος δεν παρατηρήθηκαν αντιδράσεις εκ μέρους των πολιτών για την καταβολή των πέντε ευρώ πλην δυο περιπτώσεων για τις οποίες ενημερώθηκε ο ίδιος. Όσον δε αφορά στις αντιδράσεις και τα παράπονα που υπήρξαν κατά το προηγούμενο διάστημα εκ μέρους των πολιτών για την εξυπηρέτησή τους στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου Κομοτηνής δηλώνει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. «Θα πρέπει να πούμε ότι η ροή των προσερχομένων στα εξωτερικά ιατρεία είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική, κάτι που δεν συνέβαινε με την έναρξη ισχύος του μέτρου, δηλαδή πριν από δεκαπέντε μέρες περίπου όπου οι πολίτες θα έπρεπε να περιμένουν και δυόμισι ώρες για να εξυπηρετηθούν. Αυτή τα η στιγμή εξυπηρετούνται γρήγορα και έχουμε λύσει ουσιαστικά αυτό το πρόβλημα».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.