Ιωαννα Χατζηαντωνιου «Θεωρω οτι με τις αντιδρασεις και τις κινητοποιησεις μας το θεμα θα ανακοπει»

Την έκπληξη του δικηγορικού κόσμου της Ροδόπης από την αιφνιδιαστική απόφαση του Υπουργού, όπως αυτή ανακοινώθηκε από την Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, υπογράμμισε μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης κ. Ιωάννα Χατζηαντωνίου. «Η απόφαση ανακοινώθηκε από την Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών ως βούληση του Υπουργού Παιδείας και πραγματικά εκπλαγήκαμε», δήλωσε η ίδια χαρακτηριστικά για να υπενθυμίσει πως «ο κ. Γαβρόγλου σε συνάντηση μας είχε διαβεβαιώσει ότι δεν θα μας αιφνιδιάσει  με την ίδρυση τέταρτης Νομικής Σχολής, αλλά όποια απόφαση κι αν πάρει θα είναι αποτέλεσμα συνεννόησης με όλη τη νομική κοινότητα».
 
Ερωτηθείσα σχετικά με τις επόμενες κινήσεις του δικηγορικού Συλλόγου η κ. Χατζηαντωνίου εξήγησε πως θα επιδιωχθεί άμεσα συνάντηση με τον κ. Γαβρόγλου ενδεχομένως και την επόμενη εβδομάδα, από τα αποτελέσματα της οποία θα κριθούν και οι επόμενες κινήσεις.
 
Η ίδια ωστόσο, δήλωσε αισιόδοξη για τη μη υλοποίηση των ανακοινωθέντων, τονίζοντας πως  «πάντα υπάρχει ελπίδα. Θεωρώ ότι με τις αντιδράσεις και τις κινητοποιήσεις μας το θέμα θα ανακοπεί. Άλλωστε και παλαιότερα είχε γίνει μία προσπάθεια να ιδρυθεί τμήμα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Τότε όλοι οι φορείς τάχθηκαν στο πλευρό της Νομικής Σχολής και η απόφαση αποσύρθηκε».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.