Ημεριδα με θεμα την ασφαλη πλοηγηση στο Διαδικτυο απο τον Συνδεσμο Συλλογων Γονεων και Κηδεμονων των Δημοτικων Σχολειων Κομοτηνης

Την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου στο Ίδρυμα Παπανικολάου

Ημερίδα με θέμα την «Ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο» διοργανώνει ο Σύνδεσμος Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων της πόλης μας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.
 
Εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν στη διοργάνωση αυτής της ημερίδας το ΔΣ του Συνδέσμου σε ανακοίνωσή του σημειώνει:
 
«Η ελλιπής ενημέρωση  των γονέων γύρω από τις βασικές λειτουργίες  και τη χρήση των υπολογιστών αποτελεί συχνά εμπόδιο στην πρόσβαση των παιδιών  σ’ αυτούς με αποτέλεσμα να αναζητούν λύσεις αλλού όπως στο σπίτι ενός φίλου, στο κινητό, στην καφετέρια κτλ.  χωρίς τον απαραίτητο έλεγχο και προστασία. Συνεπώς η ασφάλεια των ανηλίκων δεν επιτυγχάνεται με τον αποκλεισμό.
 
Ο ρόλος του γονέα, του κηδεμόνα, είναι πολύ σημαντικός στο να καθοδηγήσει το παιδί να χρησιμοποιεί το διαδίκτυο σωστά και με ασφάλεια. Η επιμόρφωση και η ενημέρωση γύρω από τους τρόπους ασφαλούς πλοήγησης, κρίνεται απαραίτητη, ώστε κατανοώντας τόσο τις δυνατότητες όσο και τους κινδύνους να δημιουργήσουμε συνθήκες εμπιστοσύνης και επικοινωνίας με τα παιδιά μας». 
 
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 18:30μμ στην αίθουσα του Ιδρύματος Παπανικολάου (πίσω από την Νομαρχία). Κύριοι ομιλητές της ημερίδας θα είναι ειδικό κλιμάκιο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.