Ημεριδα με θεμα: «Αναλυση παιδικου ιχνογραφηματος»

Από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης στο Τσανάκλειο Μέγαρο

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας & Αθλητισμού Κομοτηνής και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής, διοργανώνει ημερίδα με θέμα: «Ανάλυση παιδικού ιχνογραφήματος» την Τρίτη 25 Απριλίου 2023, στις 18:00 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής (Τσανάκλειο Μέγαρο).

Το πρόγραμμα της Ημερίδας έχει ως εξής:

  1. «Ανάλυση Ιχνογραφήματος» Δρ. Σοφία Βαβέτση (Ειδικό Διδακτικό Προσωπικό, Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, πρώην Σχολική Σύμβουλος Θεσσαλονίκης)
  2. «Παρουσίαση ειδικών περιπτώσεων, ψυχολογική εκτίμηση και αξιοποίηση ιχνογραφημάτων σε δικαστικές υποθέσεις» MSc Ελένη Τσιβίκη (Ψυχολόγος – Εγκληματολόγος)

Με αφορμή το βιβλίο της κ. Σοφίας Βαβέτση «Μπορώ να μάθω τι θέλεις να μου πεις…» από τις εκδόσεις Πυραμίδα (2020), θα αναπτυχθεί η ανάλυση του παιδικού ιχνογραφήματος. Το βιβλίο αυτό προέκυψε από την ανάγκη να ερμηνευτούν τα συναισθήματα των παιδιών, εσωτερικοί φόβοι, δυσκολίες στις σχέσεις και γενικότερα, ανείπωτες καταστάσεις. Πρόκειται για ένα εγχειρίδιο/οδηγό που πραγματεύεται την αποκωδικοποίηση των εσωτερικών ανησυχιών των παιδιών και των εφήβων, μέσα από την προβολή των εαυτών τους και των οικογενειών τους.

Info

Η είσοδος είναι ελεύθερη

Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.