Ημεριδα για την φιλαναγνωσια στη Δευτεροβαθμια Εκπαιδευση

«Η προαγωγή της φιλαναγνωσίας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση- Προβλήματα και προβληματισμοί» είναι το θέμα ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου στις 17:45 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κομοτηνής. Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ροδόπης και συγκεκριμένα το Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων και ο Δήμος Κομοτηνής και συγκεκριμένα η Αντιδημαρχία Κοινωνικών Πολιτικών και η Σχολική Επιτροπή.

Το πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής:

Α. Το βιβλίο
1. Σύντομη εισαγωγή – Κατερίνα Σχοινά (εκπαιδευτικός, Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων ΔΔΕ Ροδόπης)
2. Η τέχνη της ανάγνωσης –Δημήτρης Βλάχος (Σύμβουλος Φιλολόγων ΔΔΕ Ροδόπης)

Β. Οι βιβλιοθήκες/τα εργαλεία
3. Η φιλαναγνωσία των νέων της Ροδόπης: η λειτουργία της δανειστικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Κομοτηνής- Αργυρώ Σαλπιγγίδου (Δ/ντρια Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κομοτηνής)
4. Σχολικές βιβλιοθήκες:2000-2010- Ζωή Γκιούλη (εκπαιδευτικός, πρώην Υπεύθυνη Σχολικής Βιβλιοθήκης).
5. Η Διεθνής Βιβλιοθήκη Νεότητας του Μονάχου: πηγές έμπνευσης και πρακτικές προώθησης της φιλαναγνωσίας για παιδιά και εφήβους- Θεοδώρα Αραμπατζή (εκπαιδευτικός, επιμελήτρια Ελληνόγλωσσου Τομέα στη Διεθνή Βιβλιοθήκη Νεότητας του Μονάχου)

Γ. Φιλαναγνωστικές προτάσεις
6. Αναγνωστικές εμψυχώσεις εντός και εκτός σχολείου-Ζωή Γαβριηλίδου (Καθηγήτρια Γλωσσολογίας στο Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του Δ.Π.Θ.)
7. Η πρόταση της Δημιουργικής Ανάγνωσης μέσω της Δημιουργικής Γραφής- Σπύρος Κιοσσές (εκπαιδευτικός, δρ Νεοελληνικής Φιλολογίας)
8. Η πρόταση των Λεσχών Ανάγνωσης- Γιώργος Σουλιώτης, Ανδρέας Λύκος (εκπαιδευτικοί, ιδρυτικά στελέχη της λέσχης ανάγνωσης «Θαλής και φίλοι», παράρτημα Κομοτηνής)

Δ. Προσφορά βιβλίων (για τη Δημοτική Βιβλιοθήκη)

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.