Ημεριδα για Εκπαιδευτικους Πρωτοβαθμιας και Δευτεροβαθμιας Εκπαιδευσης στο ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνης

Το Σάββατο 2 Μαρτίου

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής διοργανώνει ημερίδα και βιωματικό σεμινάριο, που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με αφορμή την εφαρμογή του θεατροπαιδαγωγικού προγράμματος «Η Μνήμη του Μέλλοντος», που εφαρμόσθηκε κατά τη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς στα σχολεία της Κομοτηνής από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής και ομάδα ειδικών από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Μαρτίου και ώρα 10:30 – 13:30 στην Αίθουσα του Θεάτρου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ, Γεωργίου Κονδύλη 30, Κομοτηνή.

Προσκεκλημένοι ομιλητές θα είναι οι συντονιστές της παιδαγωγικής ομάδας του ΕΚΠΑ «Ιδέατρο», Επίκουρος Καθηγητής, Μάριος Κουκουνάρας Λιάγκης και η Κοινωνιολόγος-Παιδαγωγός του θεάτρου, Ηρώ Ποταμούση.

Στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος ήταν οι μαθητές και οι μαθήτριες να σκεφτούν και να αναστοχαστούν το θέμα της προσωπικής και συλλογικής ευθύνης κάθε ανθρώπου για τον κόσμο που κληροδοτούμε στο μέλλον και τι μπορούμε να θυσιάσουμε, για να είναι το μέλλον καλύτερο.

Στόχος της Ημερίδας είναι η θεωρητική προσέγγιση της βιωματικής μάθησης και των θεατροπαιδαγωγικών προγραμμάτων ως μέσων εκπαίδευσης και κοινωνικής παρέμβασης και αλλαγής και η εξερεύνηση της έννοιας της προσωπικής και συλλογικής ευθύνης στην εκπαιδευτική διαδικασία μέσω της μεθόδου αυτής. Με το βιωματικό σεμινάριο, οι εκπαιδευτικοί θα επεξεργαστούν στην πράξη όσα τεθούν και συζητηθούν στη θεωρία με προτάσεις εφαρμογής.

Το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα της ημερίδας αναλυτικά περιλαμβάνει:

10:00-10:30 Προσέλευση.
10:30-10:45 Χαιρετισμός.
10:45-11:30 Θέατρο στην Εκπαίδευση και Ηθική: μέσο απελευθέρωσης ή υποδούλωσης;
Μάριος Κουκουνάρας Λιάγκης.
11:30-12:00 Η παιδαγωγική του θεάτρου και τα θεατροπαιδαγωγικά προγράμματα ως μέσο εκπαίδευσης και παρέμβασης.
Ηρώ Ποταμούση.
12:00-13:00 «Η μνήμη του μέλλοντος»: Μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο μας;
Βιωματικό σεμινάριο.
Μάριος Κουκουνάρας Λιάγκης.
Ηρώ Ποταμούση.
13:00-13:30 Παρουσίαση των σχολείων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Η μνήμη του μέλλοντος».

Στο τέλος της Ημερίδας θα δοθούν βεβαιώσεις στους εκπαιδευτικούς των Δημοτικών σχολείων της Κομοτηνής, που υλοποίησαν το Θεατροπαιδαγωγικό Πρόγραμμα, αλλά και στους συμμετέχοντες στην Ημερίδα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.