Ημερα Φιλελληνισμου και Διεθνους Αλληλεγγυης στην Κομοτηνη

Τίμησε όσους έκαναν θυσίες για τη χώρα μας, αν και δεν καταγόταν από αυτή

Τη μνήμη των Φιλελλήνων, των ανθρώπων που μόχθησαν έδωσαν τον πλούτο τους, ακόμα και τη ζωή τους στο όνομα της αγάπης για την Ελλάδα και τα ιδανικά που αυτή εκπροσωπεί, τίμησε η Κομοτηνή την Τρίτη 19 Απριλίου, Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης.

Η επέτειος συμπίπτει με την ημέρα θανάτου του Λόρδου Βύρωνα στο Μεσολόγγι, ο οποίος αγωνίσθηκε και θυσιάστηκε για την εθνική ανεξαρτησία της Ελλάδας, και ταυτόχρονα απέδιδε στον εαυτό του τον τίτλο «πολίτης του κόσμου», συνδυάζοντας τον φιλελληνισμό με την υπεράσπιση οικουμενικών αξιών. 

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων λοιπόν που λαμβάνουν χώρα κάθε χρόνο, στην Κομοτηνή τελέστηκε επίσημη δοξολογία, και στη συνέχεια κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο από τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας.  

Μετά το πέρας της τελετής ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης, σημείωσε πως αυτή την ημέρα τιμάται ο Λόρδος Βύρων, μια πολύ σημαντική προσωπικότητα για την Ελληνική ιστορία και το κίνημα του Φιλελληνισμού.

Το μήνυμα του, υπέρ της Ελευθερίας και κατά της Τυραννίας είναι διαχρονικό, και εξέφρασε την ελπίδα πως το παράδειγμα του θα συνεχίσει να εμπνέει.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.