Ημερα χαρας για τους μαθητες και καθηγητες του Φροντιστηριου «Πολυδυναμο»

Θετικός ο απολογισμός της χρονιάς μετά και την ανακοίνωση των βάσεων – Έτοιμοι για την χρονιά που ακολουθεί

Οι Αθανασία Τσάντα, Νίκη Ελευθεριάδου, Κωνσταντίνα Παπαγιάννη, Δημήτρης Κολιδάκης, Άγης Παπαδόπουλος και Αναστάσιος Σκούρας μιλούν για το τέλος μιας δύσκολης χρονιάς και την έναρξη της φοιτητικής τους ζωής

Ημέρα χαράς και ανακούφισης ήταν η χθεσινή, για τους μαθητές και τους καθηγητές του Φροντιστηρίου Μέσης Εκπαίδευσης «Πολυδύναμο» καθώς η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σηματοδότησε και επισήμως την λήξη των πανελλαδικών εξετάσεων και την έναρξη της φοιτητικής ζωής για τους φετινούς υποψηφίους και τις υποψήφιες.

Η φετινή χρονιά με περίσσιο άγχος και δυσκολίες, δεδομένης τόσο της πανδημίας του κορωνοϊού όσο και της εφαρμογής της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής «κράτησε» το άγχος των υποψηφίων στα  ύψη μέχρι και την τελευταία στιγμή, αυτήν της ανακοίνωσης των βάσεων.

Ο απολογισμός ωστόσο της σχολικής χρονιάς που αφήσαν πίσω τους για τους μαθητές του φροντιστηρίου είναι θετικός, καθώς όπως σημείωσε μιλώντας στον «ΠτΘ» και η μαθηματικός και συνιδιοκτήτρια του Φροντιστηρίου κ. Φώνη Αγγελίνα «υπό αυτές τις δύσκολες συνθήκες τόσο για τα παιδιά όσο και για τους καθηγητές προσπαθήσαμε πολύ, δώσαμε τον καλύτερο μας εαυτό και πέτυχαμε». Η ίδια εκ μέρους και της καθηγητικής ομάδας επεφύλασσε ένα μεγάλο μπράβο στο σύνολο των μαθητών και μαθητριών όπως τόνισε «για την επιμονή και την υπομονή τους» καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, με την τηλεκπαίδευση να κρύβει τις δικές της δυσκολίες.

Ερωτηθείσα για τις δυσκολίες που κλήθηκαν να ανταπεξέλθουν ως καθηγητές η ίδια αναφέρθηκε στο βασικό εργαλείο της τηλεκπαίδευσης την πλατφόρμα μέσα από την οποία εργάστηκαν όλο αυτό το διάστημα και η οποία κατέστησε εφικτή την επικοινωνία και επαφή μαθητών και καθηγητών τόσο σε ό,τι αφορά τα μαθήματα και την προσομοίωση των εξετάσεων όσο και σε ό,τι αφορά τις δράσεις επαγγελματικού προσανατολισμού, της ψυχολογικής υποστήριξης των μαθητών κ.α.

«Έχουμε την εμπειρία έχουμε και τις υποδομές και νομίζω ότι όλα αυτά έφεραν αποτέλεσμα» υπογράμμισε η ίδια, δηλώνοντας την ετοιμότητα του συνόλου των μελών του Φροντιστηρίου να ανταπεξέλθουν σε οποιεσδήποτε συνθήκες.

Ερωτηθείσα σχετικά με την εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής η ίδια στάθηκε κυρίως στις προβληματικές της, δηλώνοντας υπέρμαχος της θέσπισής της αλλά με τρόπο διαφορετικό. «Έμειναν έξω από σχολές 1ης τους επιλογής πολλά παιδιά, χάθηκαν θέσεις σε τμήματα και κατά την άποψή μου ένα από τα σοβαρότερα θέματα αφορούν στα αποτελέσματα που θα έχουν όλα αυτά στην οικονομική ζωή περιφερειακών πόλεων όπου βρίσκονται μικρότερα τμήματα» ανέφερε τονίζοντας πως «θα έπρεπε να εφαρμοστεί με τρόπο πιο ευέλικτο και ήπιο». «Η ελευθερία που δόθηκε στις Σχολές για την επιλογή της έφερε αυτό το αποτέλεσμα, λόγω της κακής εκτίμησής από πλευράς των σχολών» αναφερόμενη και στο παράδειγμα του Δημοκριτείου.

Για τους υποψηφίους του Φροντιστηρίου η εφαρμογή της ΕΒΕ δεν φαίνεται ωστόσο πως λειτούργησε αρνητικά, καθότι είχαν εξασφαλίσει υψηλές αποδόσεις και κατ’ επέκταση μια απόσταση «ασφαλείας» για τις σχολές της πρώτης τους επιλογής.

Στη Νομική Κομοτηνής με στόχο το δικαστικό σώμα

Η Αθανασία Τσάντα κατάφερε να επιτύχει την εισαγωγή της στη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστήμιου Θράκης, ικανοποιώντας την εξ αρχής επιλογή της, ως προς το επιστημονικό αντικείμενο.

Η ίδια μιλώντας στον «ΠτΘ» δήλωσε ικανοποιημένη και δικαιωμένη από το αποτέλεσμα μετά από μία ιδιαίτερα δύσκολη, όπως χαρακτήρισε τις πανελλαδικές εξετάσεις, διαδικασία. Η  εφαρμογή της ΕΒΕ δεν αποτέλεσε για την ίδια λόγος επιπλέον άγχους, το οποίο βέβαια έχει αντικατασταθεί με την ανυπομονησία για την έναρξη της φοιτητικής της ζωής. «Πρώτος στόχος, ειδικά υπό τις παρούσες συνθήκες, είναι να ανοίξουν οι σχολές να περάσουμε καλά φοιτητικά χρόνια» ανέφερε δηλώνοντας πως απώτερος στόχος της είναι το εξωτερικό και η ενασχόλησή της με το δικαστικό σώμα.

Στην Σχολή Ευελπίδων ως άλλη «οικογενειακή παράδοση»

Στην Σχολή Ευελπίδων θα φοιτά από τον προσεχή Σεπτέμβρη η Νίκη Ελευθεριάδου η οποία πέτυχε την εισαγωγή της και κατ’ επέκταση την συνέχεια μιας τρόπον τινά «οικογενειακής παράδοσης» καθώς και ο πατέρας της είναι στρατιωτικός.

Οι εικόνες που έχει αποκομίσει από τον ίδιο την οδήγησαν στην επιλογή του να διεκδικήσει την είσοδό της στα Σώματα Ασφαλείας, με την ίδια να δηλώνει ιδιαίτερα ικανοποιημένη από τον εαυτό της. Ερωτηθείσα ως προς τους επόμενους προσωπικούς της στόχους η ίδια τόνισε πως θα προσπαθήσει να συνδυάσει όσο το δυνατόν καλύτερα τις ακαδημαϊκές υποχρεώσεις της φοιτητικής ζωής με την διασκέδαση, τονίζοντας πως «το κύριο μήνυμά μου προς όλους είναι να κυνηγούν τους στόχους τους και να μην εγκαταλείπουν την προσπάθεια ποτέ».

Στην Φαρμακευτική Σχολή αλλά και τις παράλληλες ευκαιρίες της Πάτρας

Η Κωνσταντίνα Παπαγιάννη έβαλε «πλώρη» για την ιατρική ωστόσο η φαρμακευτική της Πάτρας στην οποία και πέρασε αποτέλεσε τελικά όπως δήλωσε μιλώντας στον «ΠτΘ» την καλύτερη ίσως επιλογή.

Η ίδια δήλωσε ευτυχής για την επιτυχία της δεδομένων και των πολλών επίλογών που θεωρεί ότι θα έχει μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της, ως προς την επαγγελματική της αποκατάσταση, τονίζοντας ότι ήταν σίγουρη εξ αρχής για την επιλογή της και δίχως επιπλέον άγχος λόγω της υψηλής βαθμολογίας που πέτυχε.

Ως προς την επιλογή της Πάτρας, η απόσταση ειδικά τους πρώτους μήνες είναι ένα ζήτημα που την απασχολεί, ωστόσο έχει θέσει ως στόχο να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τόσο την Σχολή όσο και τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που η πόλη θα της προσφέρει.

Στο Πολυτεχνείο της Ξάνθης με στόχο το εξωτερικό και την εξειδίκευση στην αυτοκινητοβιομηχανία

Στην γειτονική Ξάνθη, και μάλιστα κατ’ επιλογήν, θα βρίσκεται ο Δημήτρης Κολιδάκης ο οποίος κατάφερε να περάσει στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πολυτεχνείου του ΔΠΘ ως πρώτη του επιλογή.

Η εμπειρία του αδερφού του που σπουδάζει ήδη στο Πολυτεχνείο και του έδωσε την δυνατότητα να πάρει μια πρώτη εικόνα, ήταν καθοριστικός όπως εξήγησε παράγοντας για την έναρξη των σπουδών του που επιθυμεί να συνεχιστούν με ένα μεταπτυχιακό πάνω στο κομμάτι της αυτοκινητοβιομηχανίας στο εξωτερικό.

Ο ίδιος εξέφρασε την ικανοποίηση και την ανακούφισή του για το τέλος μίας δύσκολης χρονιάς με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, ευχόμενος η έναρξη της φοιτητικής του ζωής να βρει ανοιχτά τα πανεπιστήμια με δια ζώσης διδασκαλία και χωρίς lockdown ευρύτερα.

Πρώτα η Σχολή και μετά η Πόλη

Στο αντίστοιχο Τμήμα, αυτό των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, αλλά του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στην Θεσσαλονίκη πέρασε ο Άγης Παπαδόπουλος.

Και για τον Άγη το Τμήμα αυτό αποτέλεσε την πρώτη του επιλογή, με το άγχος να παραμένει, όπως εξήγησε μόνο ως προς την πόλη που θα περάσει καθώς η βαθμολογία του εξασφάλιζε την Σχολή.

Ο ίδιος δεν κάνει μακροπρόθεσμα σχέδια, θέτοντας ως επόμενο στόχο του μια καλή βαθμολογία και στο πτυχίο του αλλά και μια καλή φοιτητική ζωή. «Αν κάποιος προσπαθήσει και είναι καλός θα τα καταφέρει» ανέφερε ως μήνυμα προς όσους αναμένεται να ακολουθήσουν τονίζοντας πως «στην επιλογή του Τμήματος κατά την άποψή μου θα πρέπει να δίνεται έμφαση στη Σχολή και δευτερευόντως στην πόλη».

Στο Κτηνιατρικό της ΣΣΑΣ και βλέμμα στην ιατρική

Το Κτηνιατρικό Τμήμα της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) θα αποτελέσει για τον Αναστάσιο Σκούρα το επόμενο βήμα για την επίτευξη του απώτερου στόχου του που παραμένει η ιατρική.

Το Τμήμα όπως εξήγησε δεν ήταν η πρώτη του επιλογή αλλά δεν βρέθηκε και τυχαία στο μηχανογραφικό του δελτίο καθώς οι στρατιωτικές σχολές ήταν μέσα στις βασικές τους επιλογές, τόσο υπό την λογική του να υπηρετήσει την πατρίδα του όσο και της επαγγελματικής του αποκατάστασης.

Οι στρατιωτικές σχολές λειτουργούν υπό ένα αυστηρότερο άλλωστε κλίμα που ο ίδιος κρίνει ως πρόσφορο καθώς η πειθαρχία και η σύνεση που αποκτάς είναι βασικά εφόδια για την συνέχεια της ζωής του.

Η διαμονή του στην Θεσσαλονίκη θα του προσφέρει και την ευκαιρία να ζήσει την φοιτητική του ζωή με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, γεγονός που επιθυμεί μετά την πίεση των δύο ετών πανελλαδικών εξετάσεων, καθώς φέτος έδωσε για δεύτερη χρονιά.

Ερωτηθείς σχετικά με την δεύτερη αυτή εμπειρία του ο ίδιος δήλωσε ευχαριστημένος καθώς κατάφερε να πετύχει την εισαγωγή του σε μια σχολή με περισσότερες δυνατότητες, ενώ για την εφαρμογή της ΕΒΕ σε σχέση με το σύστημα των βάσεων της περασμένης χρονιάς, ο ίδιος δήλωσε πως «το περσινό σύστημα των συντελεστών κρίνω ότι ήταν καλύτερο».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.