Ημερα χαρας για 24 αποφοιτους του Σχολειου Δευτερης Εκπαιδευσης στην Κομοτηνη

Παρέλαβαν τα πτυχία τους σε ειδική εκδήλωση

Ημέρα χαράς και συγκίνησης για 24 εκπαιδευόμενους του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Κομοτηνής που παρέλαβαν τα πτυχία τους σε εκδήλωση στο Πολυλειτουργικό Κέντρο Κομοτηνής το απόγευμα της Παρασκευής. Όλοι μαζί θυμήθηκαν την χρονιά που πέρασε και παρουσίασαν την δουλειά που έκαναν καθ’ όλη την διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους μέσα από τα σχέδια δράσης στα οποία συμμετείχαν, ενώ η υποδιευθύντρια του σχολείου, κ. Ελένη Μαχαιρά και η Σύμβουλος Σταδιοδρομίας, κ. Δήμητρα Χατζημαγιόγλου τους έδωσαν συγχαρητήρια, ενθαρρύνοντάς τους να μην σταματήσουν ποτέ την επιμόρφωσή τους.
 

Την προηγούμενη ημέρα είχε προηγηθεί τελετή ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας, με σκοπό αφενός να ενημερωθεί το ευρύ κοινό αφετέρου να αναγνωριστεί η προσπάθεια των σπουδαστών, αφού πολλοί εξ αυτών συνδυάζουν με επιτυχία την παρακολούθηση των μαθημάτων με τις εργασιακές και οικογενειακές υποχρεώσεις τους.
 

Όπως εξήγησαν οι κ.κ. Μαχαιρά και Χατζημαγιόγλου το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας είναι ένας καινοτόμος θεσμός για ενήλικες και παρέχει τη δυνατότητα σε συμπολίτες μας και συμπολίτισσές μας, 18 ετών και άνω που δεν ολοκλήρωσαν την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση να αποκτήσουν τίτλο ισότιμο με το απολυτήριο Γυμνασίου. Είναι δημόσιο σχολείο με ευέλικτο και πρωτοποριακό πρόγραμμα που διαμορφώνεται με βάση τις εκπαιδευτικές και μαθησιακές ανάγκες όσων το παρακολουθούν, μέσω projects και καινοτόμων δράσεων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.