Ηλιας Μπουκας: «Τραγικο και επικινδυνο το οδικο δικτυο του Ιασμου»

Επιστολή του προέδρου της Κοινότητας Ιάσμου προς την Δημοτική Αρχή και την αντιπολίτευση

Ως τραγικό και πλέον επικίνδυνο χαρακτηρίζει το οδικό δίκτυο στο σύνολο του Ιάσμου αλλά και στις τρεις εισόδους της κωμοπόλεως ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ιάσμου κ. Ηλίας Μπούκας σε επιστολή του προς τόσο προς την δημοτική αρχή όσο και προς τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Στην επιστολή με τίτλο «Ίασμος – Οδικό δίκτυο ώρα μηδέν» ο κ. Μπούκας επισημαίνει την μεγάλη φθορά του οδικού δικτύου, ως αποτέλεσμα της φυσικής φθοράς του χρόνου, των πλημμυρικών φαινομένων, της έλλειψης νέων ασφαλτοστρώσεων αλλά και της κακής αποκατάστασης στο έργο του βιολογικού καθαρισμού για να τονίσει πως η υφιστάμενη κατάσταση του δικτύου απειλεί την ασφάλεια οδηγών και πεζών, ενώ αποτελεί και αρνητικό παράγοντα στην εικόνα του οικισμού.

Παραθέτει μάλιστα σειρά ενδεικτικών όπως τις χαρακτηρίζει φωτογραφιών από την είσοδο του Ιάσμου από Εγνατία, τον κεντρικό δρόμο και από γραφικό σοκάκι στο κέντρο, ζητώντας ως άμεση και επιτακτική ανάγκη την ένταξη έργων αποκατάστασής του οδικού δικτύου στον σχεδιασμό του τεχνικού προγράμματος ως πρώτη προτεραιότητα.

Αναλυτικά το κείμενο της επιστολή του κ. Μπούκα έχει ως εξής:

Θέμα : ΙΑΣΜΟΣ – ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ

Αξιότιμοι κύριοι

Η φυσική φθορά του χρόνου, τα πλημμυρικά φαινόμενα, η έλλειψη νέων ασφαλτοστρώσεων τα τελευταία χρόνια, το έγκλημα της κακής αποκατάστασης στο έργο του βιολογικού καθαρισμού έχουν καταστήσει τραγικό και επικίνδυνο πλέον το οδικό δίκτυο στο σύνολό του Ιάσμου αλλά και στις τρεις εισόδους της κωμοπόλεως.

Υπεράριθμα μπαλώματα, καθιζήσεις-υποχωρήσεις, λακκούβες μεγάλου βάθους και έκτασης απειλούν την ασφάλεια οδηγών, επιβατών, δικυκλιστών  και πεζών ενώ τεράστιες είναι οι φθορές και οι καταστροφές στα αυτοκίνητα των κατοίκων, των διερχομένων και των επισκεπτών.

Το γεγονός ότι ο Ίασμος διατηρεί την γραφική του φυσιογνωμία και προσβλέπει σε επισκέπτες που θα περπατήσουν τα σοκάκια, το χωριό, τα αξιοθέατα, καθιστούν την αισθητική πλευρά του θέματος ως έναν επιπλέον αρνητικό παράγοντα στην εικόνα του οικισμού.

Η έδρα του Δήμου μας αποτελεί κομβικό γεωγραφικό σημείο στην οδική διασύνδεση της Ανατολικής και Δυτικής Θράκης με αποτέλεσμα να επιβάλλεται για τους ανωτέρω λόγους εν έτη 2021 τουλάχιστον να έχουμε ένα ομαλό και ασφαλές οδικό δίκτυο.

Είναι άμεση και επιτακτική η ανάγκη το εν λόγω έργο να ενταχθεί  στον σχεδιασμό του τεχνικού προγράμματος και να τεθεί ως πρώτη προτεραιότητα πριν συμβούν ανεπιθύμητες καταστάσεις όπως ατυχήματα.

Ταυτόχρονα πληθαίνουν τα παράπονα ιδιαίτερα των κατοίκων και οφείλουμε να εξάρουμε την υπομονή που επιδεικνύουν, αφού έχει επηρεαστεί η ποιότητα ζωής τους σε μεγάλο βαθμό και παράλληλα δημιουργούνται προβλήματα στις περιουσίες τους, στα αυτοκίνητα και τα δίκυκλα.

Παρακαλώ για τις ενέργειές σας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.