Ηλεκτρονικες αιτησεις για την επισιτιστικη βοηθεια

Ξενικά στις 15 Ιουλίου η υποβολή

Ξεκινά από τις 15 Ιουλίου και θα διαρκέσει έως τις 5 Αυγούστου, η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων στο ΗΔΙΚΑ (idika.gr) για το νέο πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας που θα υλοποιηθεί από κοινωνικές συμπράξεις σε όλη τη χώρα και στοχεύει στην υποστήριξη απόρων με βασικά είδη διατροφής και ρουχισμού. Τα κριτήρια ένταξης στο πρόγραμμα και οι διαδικασίες κατάθεσης αιτήσεων γνωστοποιούνται κατά τόπους από τις τοπικές συμπράξεις φορέων.
 
Επικεφαλής της κοινωνικής σύμπραξης στη Ροδόπη είναι ο Δήμος Κομοτηνής ενώ συμμετέχουν σε αυτή, η Ιερά Μητρόπολη Μαρώνειας και Κομοτηνής, η Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης Π.A.M.-Θ., οι Δήμοι Ιάσμου, Μαρώνειας – Σαπών, Αρριανών, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός «Παράρτημα Ν. Ροδόπης», ο Σύλλογος Πολυτέκνων Ν. Ροδόπης, το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος, το Σωματείο «Η Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυρίων Κομοτηνής», η Λέσχη Lions «ΟΡΦΕΑΣ» Κομοτηνής, η Αναπτυξιακή Ροδόπης Α. Ε., η  Ένωση Καταναλωτών Ν. Ροδόπης, το ΚΕΜΕΑ, ο Σύλλογος ατόμων με κινητικά προβλήματα και φίλων Ροδόπης «ΠΕΡΠΑΤΩ», η Δ/νση Κοινωνικών Πολιτικών Δήμου Κομοτηνής και η Αναπτυξιακή Εταιρεία του Δήμου Κ. Καραθεοδωρή Α.Ε.
 
Οι δράσεις που θα υλοποιηθούν για τη συνδρομή ατόμων που ζουν στο όριο της φτώχιας είναι ενταγμένες στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθεια για τους Απόρους». 
 
Στους δικαιούχους του προγράμματος, θα παρέχονται πακέτα τροφίμων, έτοιμα γεύματα μέσω συσσιτίων σε αστέγους ενώ σε μαθητές δημοτικών σχολείων της επικράτειας πρόκειται να παρέχονται μαγειρευμένα σχολικά γεύματα. Ως  βασική υλική συνδρομή, στους ωφελούμενους θα προσφέρονται είδη οικιακού καθαρισμού ανά ωφελούμενη μονάδα, είδη προσωπικής υγιεινής, ρουχισμός, βρεφικά και παιδικά είδη. Επιπλέον προβλέπεται η διανομή ρουχισμού και ειδών προσωπικής υγιεινής σε ατομική συσκευασία ειδικότερα για τους αστέγους.
Παράλληλα με τη διανομή τροφίμων και υλικών, αναμένεται κι η εφαρμογή συνοδευτικών μέτρων, που αποσκοπούν στην αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού των απόρων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.