Ικανοποιηση για μαθητες και εκπαιδευτικους του Φροντιστηριου «Πολυδυναμο»

Οι Παναγιώτης Μαζαράκης, Ελευθέριος και Θεοδόσης Ιγνατίδης, Φανούλα Αναστασιάδου, Δημήτρης Κεχαγιάς, Εμρέ Κιαμήλ, Παναγιώτης Πετρέλης, Ραφαηλία Ζιώγα και Χαράλαμπος Αδαμαντίδης μιλούν για τα επόμενά τους βήματα

Θετικός είναι ο απολογισμός της χρονιάς για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του φροντιστηρίου Πολυδύναμο, μετά την ανακοίνωση των βάσεων το απόγευμα της Πέμπτης 28 Ιουλίου.

Μετά από μια δύσκολη χρονιά, με άγχη, ανησυχίες, αλλά και την απειλή της πανδημίας, ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους και τώρα ξεκινούν ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή τους.

Στη Σχολή Αστυφυλάκων ο Παναγιώτης Μαζαράκης

Στη Σχολή Αστυφυλάκων εισάχθηκε ο Παναγιώτης Μαζαράκης, που ήταν από τις πρώτες του επιλογές, που αποτελούσε ένα όνειρο ζωής για αυτόν.

Μέλη της οικογένειάς του έχουν υπηρετήσει ή υπηρετούν στην Ελληνική Αστυνομία, και τους είχε ως πρότυπο, για αυτό και αποφάσισε να μπει σε αυτό το επάγγελμα, στη σχολή πιθανότητα της Κομοτηνής.

Όσο για το αν, όπως αναφέρουν πολλοί υποψήφιοι, οι σχολές των Σωμάτων Ασφαλείας προτιμώνται γιατί δίνουν μια επαγγελματική ασφάλεια, σημείωσε πως δεν πέρασε από το μυαλό του όταν έκανε τις επιλογές του.

Μαζί από την αρχή της ζωής τους μαζί και στις σπουδές ο Ελευθέριος και ο Θεοδόσης Ιγνατίδης

Στη σχολή αστυφυλάκων κατευθύνονται μαζί, όπως πορεύονται από την αρχή της ζωής τους, ο Ελευθέριος και ο Θεοδόσης Ιγνατίδης, μια συνειδητή επιλογή και για τους δύο, αποτελώντας την πρώτη , και την μόνο επιλογή, όπως τονίζουν.

Στόχος τους από την αρχή ήταν η Ελληνική Αστυνομία, γιατί θέλουν να ακολουθήσουν αυτό το επάγγελμα, και θα το κάνουν και πάλι μαζί. Άλλωστε πάντα ότι κάνουν το κάνουν μαζί, γιατί όπως τονίζουν, «είναι καλό να έχεις κάποιον δίπλα σου, που να είναι σαν και εσένα».

1η στην Ιατρική Αλεξανδρούπολης η Φανούλα Αναστασιάδου

Πρώτη στην Ιατρική Αλεξανδρούπολης πέρασε η Φανούλα Αναστασιάδου, που όπως ανέφερε δεν ήταν πάντα στόχος η Ιατρική, αλλά αποφάσισε να την δοκιμάσει, και δη στην γειτονική μας πόλη.

Άλλωστε την ενδιαφέρει ο τομέας, και η μεγαλύτερη της αδερφή ήδη σπουδάζει σε αυτή, και έτσι γνωρίζει για την σχολή. Όσο για το μέλλον, θέλει να ασχοληθεί κυρίως με την έρευνα, ενώ ο τομέας που την ελκύει περισσότερο είναι η ψυχιατρική.

Στο Χημικών Μηχανικών ο Δημήτρης Κεχαγιάς

Τρεις σχολές σκεφτόταν ο Δημήτρης Κεχαγιάς: Χημικών, Φυσικής, αλλά τελικά επέλεξε τη σχολή Χημικών Μηχανικών, γιατί δεν τον έλκυε τόσο το πρόγραμμα σπουδών των άλλων σχολών, ενώ και ο χώρος της αστροφυσικής, με τον οποίο ήθελε να ασχοληθεί στο Τμήμα της Φυσικής, απαιτεί συνεχή μετακίνηση από περιοχή σε περιοχή.

Για αυτό και επέλεξε κάτι πιο σταθερό, ενώ το Τμήμα του δίνει και πολλές επιλογές, τόσο εντός της Ελλάδας, όσο και στο εξωτερικό, και τώρα έχει τουλάχιστον πέντε χρόνια για να το σκεφτεί.

Στο Πολιτικών Μηχανικών Ξάνθης ο Εμρέ Κιαμήλ

Να περάσει στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Ξάνθης χωρίς την ποσόστωση, ήθελε ο Εμρέ Κιαμήλ, και το κατάφερε, συνεχίζοντας στο δρόμο του πατέρα του, ο οποίος είναι επίσης Πολιτικός Μηχανικός.

Από μικρός είχε τον πατέρα του σαν πρότυπο , και ήθελε να περάσει στη σχολή, για να συνεχίσει και το γραφείο του, και να εξελιχθεί σε αυτόν τον κλάδο και τον τομέα, συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση.

Αφού δεν μπορούσε να διαλέξει αποφάσισε να τα συνδυάσει ο Παναγιώτης Πετρέλης

Στην Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών στην Αθήνα πέρασε ο Παναγιώτης Πετρέλης, κυρίως γιατί δεν μπορούσε να επιλέξει μεταξύ Μαθηματικών και Φυσικής.

Έτσι αποφάσισε να ακολουθήσει την συγκεκριμένη σχολή, που έχει και τα δύο, και να έχει τρία χρόνια πίστωση χρόνου για να διαλέξει. Άλλωστε είναι μια σχολή η οποία έχει πολλές ειδικεύσεις και κατευθύνσεις, τόσο στα Μαθηματικά όσο και στη Φυσική, και αφήνει πολλές πόρτες ανοιχτές.

Ετοιμάζει βαλίτσες για Θεσσαλονίκη η Ραφαηλία Ζιώγα

Στην Νομική Θεσσαλονίκης εισάχθηκε η Ραφαηλία Ζιώγα, με την επιλογή της πόλης να γίνεται περισσότερο για την απομάκρυνση από την εστία, ενώ η ίδια η σχολή, παρόλο που δεν αποτέλεσε παιδικό όνειρο, άρχισε να την ελκύει περισσότερο όταν ήρθε η ώρα να κάνει την επιλογή.

Έτσι από όλες τις σχολές που είχε η θεωρητική κατεύθυνση, αυτή την τράβηξε περισσότερο, και απομένει να φανεί ποια κατεύθυνση θα ακολουθήσει αφού αποφοιτήσει, την ενεργή δικηγορία, τον δικαστικό τομέα ή κάπου αλλού.

Στη Φαρμακευτική Θεσσαλονίκης ο Χαράλαμπος Αδαμαντίδης

Στην Φαρμακευτική της Θεσσαλονίκης πέτυχε ο Χαράλαμπος Αδαμαντίδης, που ενώ δεν κατάφερε να πιάσει την πρώτη επιλογή του της Ιατρικής, αποφάσισε να ακολουθήσει την συγκεκριμένη επαγγελματική διαδρομή.

Άλλωστε την προτιμά σε σχέση με άλλα τμήματα της κατεύθυνσής του, και θα συνεχίσει σε αυτή, με την προοπτική να ανοίξει στο μέλλον το δικό του φαρμακείο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.