Ικανοποιηση απο την Παμποντιακη Ομοσπονδια Ελλαδος για τα μαθηματα Ποντιακων στο Τμημα Παρευξεινιων

«Το μέλλον της Ποντιακής Διαλέκτου πλέον προδιαγράφεται θετικό»

Την απόφαση της Συνέλευσης των Καθηγητών του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών του Δ.Π.Θ., να εισαχθεί από το νέο Ακαδημαϊκό Πρόγραμμα Σπουδών 2018-2019 το μάθημα «Εκμάθηση της Ποντιακής Διαλέκτου Ι & ΙΙ», στο δεύτερο έτος σπουδών στο χειμερινό και στο εαρινό εξάμηνο, με επόπτη καθηγητή τον Αναπληρωτή Καθηγητή, κ. Ηλία Κ. Πετρόπουλο χαιρετίζει με ιδιαίτερη ικανοποίηση σε ανακοίνωση του ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος.
 
«Η καθοριστικής σημασίας απόφαση να ενταχθεί, για πρώτη φορά σε ελληνικό πανεπιστήμιο, στο πρόγραμμα σπουδών του ως ξεχωριστό γνωστικό αντικείμενο η εκμάθηση της Ποντιακής Διαλέκτου, έρχεται να ικανοποιήσει ένα χρόνιο αίτημα του ποντιακού ελληνισμού, που επί 96 χρόνια μετά από την Μικρασιατική Καταστροφή και τον ανηλεή ξεριζωμό αγωνιά για το μέλλον της Ποντιακής Διαλέκτου της Ελληνικής Γλώσσας» επισημαίνει χαρακτηριστικά η ΠΟΕ για να εκφράσει τα θερμά της συγχαρητήρια στον Σύλλογο Φοιτητών «Κωνσταντίνος ΙΑ' Παλαιολόγος» «που με την αγαστή συνεργασία του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών, μέλους της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος και της Επιτροπής Διαλέκτου της, κατέθεσε την πρόταση ένταξης του μαθήματος «Εκμάθηση της Ποντιακής Διαλέκτου» στο Πανεπιστήμιο. Μια πρωτοβουλία που καταδεικνύει ότι οι νέοι όχι μόνο δεν εφησυχάζουν, αλλά είναι και πρόθυμοι να συμβάλλουν στη διατήρηση της Διαλέκτου μας.
 
Κυρίως όμως εκφράζουμε ολόθερμα τα συγχαρητήρια μας στην επανεκλεγείσα Πρόεδρο του Τμήματος, κ. Μαρία Δημάση και στους Καθηγητές του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών του Δ.Π.Θ., που με την γενναία τους απόφαση στην από 28-6-2018 Συνέλευση του Τμήματος, ανοίγουν τον δρόμο για την διατήρηση και περαιτέρω επιστημονική μελέτη της Ποντιακής Διαλέκτου».
 
Η  Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος δεσμεύεται στην ανακοίνωσή της ότι θα στηρίξει με όλες της τις δυνάμεις, την παραπάνω πρωτοβουλία του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών του Δ.Π.Θ. με επικεφαλής την Πρόεδρο, καθώς και τον Σύλλογο των Φοιτητών αλλά και τον εποπτεύοντα Καθηγητή του μαθήματος Ηλία Κ.Πετρόπουλο, Αναπληρωτή Καθηγητή και νεοεκλεγέντα Αντιπρόεδρο του Τμήματος, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα ευδοκιμήσει η τόσο σημαντική και πρωτοπόρα αυτή προσπάθειά τους και ότι το μέλλον της Ποντιακής Διαλέκτου πλέον προδιαγράφεται θετικό.
Εν αναμονή επίσημης ανακοίνωσης από το Τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών του Δ.Π.Θ., η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος εύχεται τέλος σε όλους καλή δύναμη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.