Ιερο προσκυνημα στους Αγιους Τοπους για τον Μητροπολιτη και 40 πιστους της Μητροπολης Μαρωνειας και Κομοτηνης

Με τη χάρη του Θεού και την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ. κ. Θεοφίλου του Γ  πραγματοποιήθηκε ιεραποδημία στους Αγίους Τόπους, ηγουμένου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος, συνοδευομένου από Κληρικούς και 40 πιστούς της Μητρόπολής μας, κατά το διάστημα από 22 έως 28 Σεπτεμβρίου 2018.

Την ημέρα της άφιξης των προσκυνητών στα Πανάγια Προσκυνήματα, άπαντες προσκύνησαν τον φρικτό Γολγοθά και εν συνεχεία τον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο. Στη συνέχεια μετέβησαν στην αίθουσα της έδρας της Σιωνίτιδος Εκκλησίας, όπου έγιναν δεκτοί από τον Προκαθήμενο Αυτής, Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιερουσαλήμ και πάσης Παλαιστίνης κ.κ. Θεόφιλο τον Γ .

Από την επόμενη ημέρα οι προσκυνητές ακολούθησαν την οδό του Μαρτυρίου και επεσκέφθηκαν μέχρι της αναχωρήσεως από τους Αγίους Τόπους, το σπήλαιο της Βηθλεέμ, την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Χοζεβά, την Ιερά Μονή του Αγίου Σάββα, τη Ναζαρέτ, την Κανά, το Θαβώρ, το Σαραντάριο, τον Ιορδάνη ποταμό και την Ιερά Μονή Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου, όπως επίσης και τα προσκυνήματα εντός της παλιάς πόλης.

Με την κανονική Πατριαρχική άδεια και ευλογία ο Ποιμενάρχης μας τέλεσε δύο ιερές Αγρυπνίες στον Πανάγιο Τάφο, μία επίσης στον φρικτό Γολγοθά, ενώ συμμετείχε την κυριώνυμο ημέρα της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στην πανηγυρική Πατριαρχική Θεία Λειτουργία, προσευχήθηκε δε υπέρ υγείας, προόδου και ευημερίας του ιερού Κλήρου και του Λαού της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής όπως και της Θράκης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.