Ιερα αγρυπνια στο Ιερο Παρεκκλησιο του Οσιου Παισιου του Αγιορειτου στην Κομοτηνη

Μεγάλη η προσέλευση των πιστών για να τον τιμήσουν στο Παρεκκλήσι στην αυλή του Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου

Μεγάλη ήταν η προσέλευση των πιστών, το βράδυ της Τρίτης 11 Ιουλίου, στο πανηγυρίζον Ιερό Παρεκκλήσιο του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου στον αύλειο χώρο του Ιερού Καθεδρικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής, για την Ιερά αγρυπνία που τελέστηκε ιερουργούντος του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος.

Οι πιστοί τίμησαν με αυτόν τον τρόπο τον Άγιο Παΐσιο, ενώ η προσέλευση συνεχίστηκε και την Τετάρτη 12 Ιουλίου, ημέρα εορτής του, παρά την ζέστη που επικρατούσε.

Στον λόγο του ο Σεβασμιώτατος, ευχόμενος καταλλήλως, τόνισε ότι ο Άγιος Παΐσιος, όπως και όλοι οι Άγιοι της Εκκλησίας μας υπήρξαν άνθρωποι, που έζησαν σε ένα κόσμο όχι τόσο διαφορετικό από το δικό μας, που με την αγιότητα του βίου τους ενέπνευσαν όχι μόνο όσους βρέθηκαν κοντά τους, αλλά και όλους εμάς που με την αγάπη τους και το παράδειγμα του βίου τους μας οδηγούν και σήμερα.

Αναφερόμενος στη ζωή του Αγίου, προσφυγόπουλο με τους γονείς και τα αδέλφια του, αλλά όμως εκλεγμένος από τον Θεό. Παρά τις δυσκολίες δε, είχε τέτοια καθαρότητα η καρδιά του, που ο Θεός δεν του στέρησε να του δώσει την απάντηση από τον ουρανό, ότι όντως υπάρχει.

Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος έκανε αναφορά στην εμφάνιση της Αγίας Ευφημίας στον Όσιο, και στην συζήτηση που είχαν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.