Ιδρυθηκε το Κεντρο Επαγγελματικης Εκπαιδευσης στο ΔΠΘ

Την απόφαση για την ίδρυση Κέντρου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στο ΔΠΘ υπέγραψε ο Υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, η οργάνωση και λειτουργία του οποίου θα διέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 48Ατου ν. 4485/2017 και τον Κανονισμό του Κέντρου.
 
Τα διετή προγράμματα σπουδών, στα οποία  θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ, αναμένεται να αρχίσουν να λειτουργούν στα Πανεπιστήμια,  από τον Σεπτέμβριο, με το 30% των μαθημάτων να διδάσκεται από πανεπιστημιακούς, και το 70% από εξωτερικούς συνεργάτες  με εμπειρία στις αντίστοιχες ειδικότητες που θα λειτουργήσουν.
 
Η φοίτηση διαρκεί τέσσερα εξάμηνα και περιλαμβάνει θεωρητική και εργαστηριακή εκπαίδευση, συνολικής διάρκειας 1.200 διδακτικών ωρών, σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών και πρακτική άσκηση συνολικής διάρκειας 960 ωρών, που μπορεί να πραγματοποιείται παράλληλα με τη φοίτηση, μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου εξαμήνου.
 
Το πρόγραμμα σπουδών κάθε προγράμματος επαγγελματικής εκπαίδευσης εγκρίνεται από τη Σύγκλητο, ύστερα από γνώμη του Συμβουλίου και περιέχει τους τίτλους των μαθημάτων, το περιεχόμενό τους, τις εβδομαδιαίες ώρες διδασκαλίας τους, στις οποίες περιλαμβάνεται το κάθε μορφής επιτελούμενο διδακτικό έργο, τη χρονική αλληλουχία ή αλληλεξάρτηση των μαθημάτων και λεπτομέρειες για το πρόγραμμα της πρακτικής άσκησης. Περιέχει, επίσης, το επαγγελματικό προφίλ, τα μαθησιακά αποτελέσματα, όπως γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες, και τα προσόντα που αποκτώνται από το σύνολο του προγράμματος σπουδών, καθώς και από κάθε επιμέρους μάθημα ή εκπαιδευτική δραστηριότητα ή πρακτική άσκηση που περιλαμβάνεται σε αυτό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.