Ιδρυση τμηματων σε ΕΠΑΛ και Ειδικο Επαγγελματικο Γυμνασιο-Λυκειο εισηγειται ο Δημος Κομοτηνης

Καθώς και την προαγωγή των Δημοτικών σχολείων Ν. Καλλίστης και Ν. Σιδηροχωρίου

Τις προτάσεις, που έχουν καταθέσει οι αρμόδιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, για την ίδρυση τμημάτων στα υφιστάμενα ΕΠΑΛ, καθώς και στο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο, υιοθέτησε ο Δήμος Κομοτηνής, με απόφασή του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου.
 
Παράλληλα υιοθέτησε την πρόταση για την προαγωγή του  Δημοτικού Σχολείου Ν. Καλλίστης από 2/θέσιο σε 3/θέσιο και την προαγωγή του Δημοτικού Ν. Σιδηροχωρίου, από 3/θέσιο σε 4/θέσιο.
 
Το Υπουργείο Παιδείας με έγγραφό του έχει ζητήσει από τις διευθύνσεις εκπαίδευσης τις προτάσεις τους, για ενδεχόμενες αλλαγές στις σχολικές μονάδες για το έτος 2019-2020, και στη συνέχεια τις σχετικές αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων, ώστε να ληφθούν υπόψη στους σχεδιασμούς του Υπουργείου. 

Τα τμήματα που ζητά ο Δήμος για τα ΕΠΑΛ 

Έτσι ο Δήμος Κομοτηνής, μετά από πρόταση των Διευθύνσεων, ζητά την ίδρυση:
 
Στο 1ο ΕΠΑ.Λ. Κομοτηνής:
-Τομέα Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος στη Β΄ τάξη, με ειδικότητα Τεχνικός Φυτικής Παραγωγής στη Γ΄ τάξη
-Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών στη Β΄ τάξη, με ειδικότητα Γραφικών Τεχνών στη Γ΄ τάξη
 
Στο 2ο ΕΠΑ.Λ. Κομοτηνής:
-Ειδικότητα Υπάλληλος Εμπορίας και Διαφήμισης στη Γ΄ τάξη, του Τομέα Διοίκησης και Οικονομίας που ήδη λειτουργεί στη Β΄ τάξη
 
Στο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Κομοτηνής:
-Τομέας Διοίκησης και Οικονομίας στη Β΄ τάξη, με ειδικότητα Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών στη Γ΄ τάξη
-Ειδικότητα Τεχνικός Οχημάτων στη Γ΄ τάξη, του Τομέα Μηχανολογίας που ήδη λειτουργεί στη Β΄ τάξη
-Ειδικότητα Βοηθός Κομμωτικής Τέχνης στη Γ΄ τάξη, του Τομέα Υγείας-Πρόνοιας-Ευεξίας που ήδη λειτουργεί στη Β΄ τάξη
 
Στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Κομοτηνής:
-Τομέας Πληροφορικής στη Β΄ και Γ΄ τάξη, με ειδικότητα Τεχνικός H/Y και Δικτύων H/Y στη Δ΄ τάξη
-Τομέας Διοίκησης και Οικονομίας στη Β΄ και Γ΄ τάξη, με ειδικότητες Υπάλληλος Εμπορίας και Διαφήμισης και Υπάλληλος Αποθήκης και Συστημάτων Εφοδιασμού στη Δ΄ τάξη
-Τομέας  Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος στη Β΄ και Γ΄ τάξη, με ειδικότητες Τεχνικός Φυτικής Παραγωγής και Τεχνικός Ανθοκομίας και Αρχιτεκτονικής Τοπίου στη Δ΄ τάξη
 
Όσο για τα Δημοτικά, αιτείται η προαγωγή:
 
-Του Δημοτικού Σχολείου Ν. Καλλίστης από 2/θέσιο σε 3/θέσιο, διότι αριθμεί την τελευταία  τριετία 27, 31 και 37 μαθητές αντίστοιχα με προοπτική αύξησης του μαθητικού του δυναμικού και σε χριστιανικό και σε μειονοτικό στοιχείο. Από αυτούς 3, 11 και 12 μαθητές είναι μουσουλμάνοι. Το έτος 2018-2019 λειτουργεί και ως ολοήμερο με 28 μαθητές. Στο σχολείο φοιτούν μαθητές που μεταφέρονται σε γειτονικούς οικισμούς πάντα σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, ενώ οι κτηριακές υποδομές του υπάρχοντος Δημοτικού Σχολείου, επαρκούν για τις ανάγκες φοίτησης της προαγωγής του σε 3/θέσιο.
 
-Του Δημοτικού Ν. Σιδηροχωρίου, από 3/θέσιο σε 4/θέσιο, το οποίο αριθμεί την τελευταία τριετία 43, 42 και 47 μαθητές αντίστοιχα, εκ των οποίων 13, 11 και 17 μαθητές είναι μουσουλμάνοι. Αποτελεί ένα σημαντικό κέντρο μάθησης, με προοπτική αύξησης του μαθητικού δυναμικού. Στο σχολείο φοιτούν μαθητές που μεταφέρονται σε γειτονικούς οικισμούς σύμφωνα πάντα με τις κείμενες διατάξεις, ενώ οι κτιριακές υποδομές του υπάρχοντος σχολείου επαρκούν για τις ανάγκες φοίτησης λόγω προαγωγής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.