Ιδρυεται Δημοτικο Σχολειο στις Φυλακες Κομοτηνης

Μονιμότερο χαρακτήρα αποκτά η δομή, που λειτουργεί από το 2017 στο Σωφρονιστικό Κατάστημα

Στην αποδοχή της πρότασης της  Διεύθυνσης  Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης Νομού Ροδόπης για την  ίδρυση  του μονοθέσιου 15ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής στο Σωφρονιστικό Κατάστημα  προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής τη Δευτέρα 22 Απριλίου.

Ήδη από το σχολικό έτος 2017-18 λειτουργεί μονοθέσιο δημοτικό σχολείο στις φυλακές Κομοτηνής, με το Υπουργείο Παιδείας να λαμβάνει σχετική απόφαση κάθε χρόνο για την τρέχουσα σχολική χρονιά.

Όμως με εισήγηση του Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου του Σωφρονιστικού Καταστήματος Κράτησης Κομοτηνής η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, με βάση την έγκριση των αρμόδιων υπουργείων Παιδείας και Δικαιοσύνης, και προβαίνοντας σε ανάλογη έρευνα στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Κράτησης Κομοτηνής, εισηγήθηκε την ίδρυση 1/θ Δημοτικού Σχολείου στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Κράτησης Κομοτηνής, με την ονομασία 15ο Δημοτικό Σχολείο Σ.Κ. Κομοτηνής, αφού είναι διαθέσιμος ο απαραίτητος χώρος, στον οποίο θα φοιτήσουν οι ενδιαφερόμενοι τρόφιμοι, όσο και τα απαιτούμενα εποπτικά μέσα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την ίδρυση του σχολείου, που πλέον θα αποκτήσει πιο μόνιμο χαρακτήρα, φιλοδοξώντας να παρέχει εκπαίδευση σε όποιον κρατούμενο το επιθυμεί.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.