Ιδιαιτερη και διακριτη η συμμετοχη της ΣΚΑΣ ΔΠΘ στο δευτερο συνεδριο για τον μικρασιατικο ελληνισμο της Εκκλησιας της Ελλαδος

Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής είναι ο Καθηγητής Μ. Γ. Βαρβούνης ενώ πολλά μέλη της συμμετέχουν ως εισηγητές

Συγκαλείται στην Αθήνα το Επιστημονικό Συνέδριο «Η Ορθόδοξη Εκκλησία στη Μικρά Ασία, στον Πόντο και στην Ανατολική Θράκη από τους πρώτους χριστιανικούς αιώνες έως τις σκληρές δοκιμασίες του 20ού αιώνα» (20-21 Οκτωβρίου 2023), από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, με τη μέριμνα της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητας.

Στο συνέδριο αυτό, το δεύτερο της σειράς ετησίων συνεδρίων για τον Μικρασιατικό Ελληνισμό της Εκκλησίας της Ελλάδος, που διαδέχθηκαν τα δέκα ανάλογα συνέδρια για την Επανάσταση του 1821, η Σχολή Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του ΔΠΘ έχει ιδιαίτερη και διακριτή συμμετοχή. Αφενός μεν συμμετέχουν αρκετά μέλη της ως εισηγητές, αφετέρου δε Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής είναι ο Καθηγητής Μ. Γ. Βαρβούνης, Κοσμήτορας της Σχολής, που συνεχίζει να προσφέρει τις επιστημονικές υπηρεσίες του στην Εκκλησία της Ελλάδος, για τη συνέχιση της σειράς αυτής των Επιστημονικών Συνεδρίων, καθένα από τα οποία ακολουθεί η έκδοση των πρακτικών του σε έναν ειδικό τόμο.

Η υβριδική υπόσταση του συνεδρίου δίνει τη δυνατότητα και της εξ αποστάσεως παρακολούθησής του, (μέσω του συνδέσμουwww.ekklisia1821.gr) δεδομένου του μεγάλου ενδιαφέροντός του για τους ασχολούμενους με την ιστορία και την παράδοση του Νέου Ελληνισμού. Πρόκειται για μια ακόμη δράση, που φανερώνει τη δυναμική της ΣΚΑΣ, και την πανελλήνια αναγνώριση που αυτή απολαμβάνει.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.