Ηχηρο μηνυμα απο την ΕΑΥΡ για την αναγνωριση του επαγγελματος των αστυνομικων ως επικινδυνο

Στ. Τζατζανά: «Δεν μας πείθουν πλέον αόριστα χρονοδιαγράμματα, αξιώνουμε δέσμευση για νομοθέτηση»

Την Παρασκευή 5 Μαΐου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Αστυνομικού Μεγάρου Κομοτηνής πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 28η Τακτική  Γενική Συνέλευση  της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης , με κεντρικό σύνθημα: « “ΑΡΚΕΤΑ ΛΑΤΡΕΨΑΜΕ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ!!!…” – ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΑNAΓΝΩΡΙΣΕΙ».

Βραβεύσεις

Κατά τις εργασίες του πρώτου μέρους της Γενικής Συνέλευσης, υλοποιήθηκε η ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΑΥΡ και αναγορεύθηκε  ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γρηγόρης Γερακαράκος σε Επίτιμο Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης και του απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα. Βραβεύτηκε επίσης το μέλος της ΕΑΥΡ κ. Φωτεινή Μπάλα που υπηρετεί στο Τ.Α. Κομοτηνής και της απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα για την εξαίρετη πράξη της,  όταν μεσημβρινές ώρες της Κυριακής 19 Φεβρουαρίου 2023 διανύοντας κανονική άδεια και ευρισκόμενη στην Αθήνα για λόγους αναψυχής, μαζί με τον αδερφό της και επίσης συνάδελφο Υπαρχιφύλακα Δημήτριο Μπάλα που υπηρετεί στην ΟΠΚΕ Αθηνών, συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω δράστη κλοπής  και εν συνεχεία με τη συνδρομή αστυνομικών του Α.Τ. Ομονοίας τον οδήγησαν στην οικεία Αστυνομική Υπηρεσία προκειμένου  για την περαιτέρω διενέργεια της προβλεπόμενης προανακριτικής διαδικασίας.

Απονεμήθηκε επίσης τιμητική πλακέτα της Ένωσης στον Δήμαρχο Μαρωνείας – Σαπών κ. Κωνσταντίνο Χαριτόπουλο, ως ελάχιστο ευχαριστώ για την έμπρακτη στήριξή του για την επίλυση του θέματος στέγασης σε αξιοπρεπής χώρους  των Αστυνομικών Υπηρεσιών που εδρεύουν στις Σάπες. Ακόμα τιμητική πακέτα για την πλούσια συνδικαλιστική τους δράση απονεμήθηκε στον Ταμία της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. Γεώργιο Κουλιάκη, στον εκπρόσωπο της Π.Ο.ΑΣ.Υ. στο Δ.Σ. του ΤΑΠΑΣΑ κ. Γεώργιο Αυρηλιώνη και  στον εκπρόσωπο της Π.Ο.ΑΣ.Υ. στο Δ.Σ. του Ιδρύματος Μέριμνας και Αριστείας της Ελληνικής Αστυνομίας  κ. Απόστολο Μουρτή.

Στ. Τζατζανά: «Όλοι τους μας υπόσχονται προεκλογικά ότι εάν κυβερνήσουν θα θεσμοθετήσουν την Επικινδυνότητα»

Στα των εργασιών, την Γενική Συνέλευση απασχόλησαν κυρίαρχα τοπικά αλλά και θεσμικά – οικονομικά – ασφαλιστικά προβλήματα που αφορούν τον κλάδο.

Αναδείχθηκε από την Πρόεδρο κ. Σταυρούλα Τζατζανά, η αυτονόητη υποχρέωση της εκάστοτε Κυβέρνησης μιας δημοκρατικά δομημένης κοινωνίας, να αναγάγει σε πρώτιστη προτεραιότητα το αγαθό της ασφάλειας του πολίτη, να διασφαλίζει τα εργασιακά δικαιώματα των αστυνομικών, την ασφάλεια των αστυνομικών κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους και φυσικά την Αναγνώριση της εργασίας τους ως επικίνδυνη.

Όπως επισήμανε χαρακτηριστικά η κ. Τζατζανά:

«Είμαστε πλέον στο έτος 2023 και έχουμε δει όλο το «έργο». Έχουν εναλλαχθεί στη διακυβέρνηση της Χώρας μας σχεδόν όλα τα κόμματα. Όλοι τους όταν είναι στην Αντιπολίτευση μας αγαπούν και στηρίζουν το δίκαιο του αιτήματός μας, όλοι τους μας υπόσχονται προεκλογικά ότι εάν κυβερνήσουν θα θεσμοθετήσουν την Επικινδυνότητα του επαγγέλματός μας σε βάθος τετραετίας.

Από αυτήν εδώ την αίθουσα λοιπόν το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας, εκπροσωπώντας τους 440 αστυνομικούς μέλη μας, με την ευκαιρία της προεκλογικής περιόδου  στέλνουμε ηχηρό μήνυμα προς τους Αρχηγούς όλων των πολιτικών κομμάτων που  συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία των Εθνικών εκλογών μας, καθώς και σε όλους τους υποψήφιους βουλευτές τους, ότι δεν μας πείθουν πλέον αόριστα χρονοδιαγράμματα, αξιώνουμε  δέσμευση για νομοθέτηση της Επικινδυνότητας του αστυνομικού επαγγέλματος, άμεσα με τη συγκρότηση της νέας Κυβέρνησης με πρόβλεψη καταβολής του σχετικού επιδόματος από 01-01-2024». 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.