Ηχηρα μηνυματα κατα του Ρατσισμου στην Καπναποθηκη Κομοτηνης

Σε μια δράση που συμμετείχαν μαθητές, φοιτητές και πολλοί άλλοι κάτοικοι της Κομοτηνής

Σε ένα χώρο ενημέρωσης, προβληματισμού και διάδρασης μετατράπηκε όλη τη Δευτέρα 21 Μαρτίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού, ο πρώτος όροφος της Καπναποθήκης του Δήμου Κομοτηνής, σε μια δράση που διοργάνωσαν ο Δήμος Κομοτηνής, η ΔΚΕΠΠΑΚ, το Κέντρο Νεολαίας και Εθελοντισμού exagono μαζί με μια σειρά από άλλους φορείς.

Έτσι οι επισκέπτες, από το πρωί μέχρι το απόγευμα της ημέρας, μπορούσαν να περιηγηθούν στον εκθεσιακό χώρο, όπου υπήρχαν εκθέσεις τον οποίο επιμελήθηκαν με τα έργα τους μαθητές των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ροδόπης για τη διαφορετικότητα, τον ρατσισμό και γενικότερο τον φόβο του «άλλου».

Παράλληλα το Εργαστήρι Θεατρικής Τέχνης και Αγωγής «Επί Σκηνής» υλοποίησε βιωματικό εργαστήριο με τίτλο «Ένας κόσμος, ο καθρέφτης μας…», η ELSA Komotini, βοήθησε στη δημιουργία ενός κολλάζ κατά των φυλετικών διακρίσεων, η καλλιτεχνική ομάδα Species of Art της Κοινότητας Νέων Κομοτηνής παρουσίασε εικαστικούς πίνακες με θέμα κατά κάθε μορφής διάκρισης, με σκοπό να προβληματίσουν το κοινό.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης, στο χώρο γινόταν συνεχόμενη προβολή της ταινίας μικρού μήκους «Προσευχή», του Θανάση Νεοφώτιστου, από το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας.

Την έκθεση επισκέφτηκαν πολλοί μικροί αλλά και μεγαλύτεροι συμπολίτες μας, σε πολλούς από τους οποίους έδωσε τροφή για συζήτηση, προβληματισμό αλλά και έμπνευση, κάτι που επιθυμούσαν και οι διοργανωτές αυτής της προσπάθειας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.