Ιατρικοι Συλλογοι ΑΜΘ: «Το Εθνικο Συστημα Υγειας ψυχορραγει»

Επιστολή προς το περιφερειακό συμβούλιο

Επιστολή προς το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ απευθύνουν οι Ιατρικοί Σύλλογοι ΑΜΘ. Μέσω της επιστολής καλούν το συλλογικό όργανο της περιφέρειας να στηρίξει τα αιτήματά τους για ενίσχυση σε προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας, τονίζοντας πως «η πολιτεία οφείλει επιτέλους να σταματήσει να εθελοτυφλεί»,

Αναλυτικά η επιστολή:

«Οι  Ιατρικοί Σύλλογοι Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης εκπέμπουν SOS.

Με αφορμή τη διαβούλευση του ΕΣΠΑ για την Υγεία, τονίζουμε απερίφραστα ότι χωρίς Ιατρονοσηλευτικό προσωπικό το Εθνικό Σύστημα Υγείας «ψυχορραγεί».

Οι χαμηλές αποδοχές των Ιατρών, οι άσχημες συνθήκες εργασίας, η απουσία κινήτρων, η συνεχής απαξίωση με εντεταλμένες μετακινήσεις σε Νοσοκομεία που λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, οδηγούν σε μαζικές παραιτήσεις Ιατρών και λειτουργική κατάρρευση Κλινικών και Νοσοκομείων.

Η πολιτεία οφείλει επιτέλους να σταματήσει να εθελοτυφλεί.

Η πολιτεία οφείλει να αναγνωρίσει το πολυτιμότερο λειτούργημα, που διαφυλάσσει το ύψιστο κοινωνικό αγαθό, την Υγεία των πολιτών της.

Η πολιτεία οφείλει να ΠΡΑΞΕΙ ΤΑ ΔΕΟΝΤΑ για την ισότιμη πρόσβαση σε δωρεάν υπηρεσίες Υγείας, αναφαίρετο δικαίωμα κάθε πολίτη.

Ζητάμε από το Περιφερειακό Συμβούλιο της ΑΜΘ να στηρίξει τα αιτήματα των Ιατρικών Συλλόγων της Περιφέρειας:

  1. Άμεση προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων στα Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας Περιφερειακά Ιατρεία.
  2. Μισθολογική αναβάθμιση στο Ιατρικό προσωπικό ανάλογη με το μέσο όρο του μισθού των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  3. Βελτίωση συνθηκών εργασίας στις Δομές Υγείας.
  4. Υιοθέτηση του πλαισίου κινήτρων του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου για Ιατρούς που υπηρετούν σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας κατηγορίας  άγονο Α΄ (στέγαση, φορολογία, εξομοίωση των Ιατρών ΕΣΥ με τους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων, κίνητρα για εξέλιξη και μετεκπαίδευση)».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.