Ιατρικο υλικο αξιας 480 ευρω στο Κεντρο Υγειας Ιασμου απο το Rotaract Club Komotini

Βοηθητικό ιατρικό υλικό αξίας 480 ευρώ παρέδωσε το μεσημέρι της Τρίτης το Rotaract Club Komotini σε εκπροσώπους τους Κέντρου Υγείας Ιάσμου στο πλαίσιο των δράσεων ενίσχυσής των δομών υγείας της τοπικής κοινωνίας, καθώς ένας από τους έξι τομείς στόχευσης του Διεθνούς Ρόταρι είναι η υγεία. 

Χριστίνα Συκάκη «Κοιτάμε πάντα πρώτα τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και έπειτα τις παγκόσμιες»

Συγκεκριμένα η πρόεδρος του Rotaract Club Komotini κ. Χριστίνα Συκάκη, παρέδωσε το υλικό στις κ.κ. Μαρία Σταμπουλίδου και Βαρβάρα Ορφανίδου, υπεύθυνη του Κέντρου Υγείας Ιάσμου και υπεύθυνη προϊσταμένη του κέντρου αντίστοιχα, τονίζοντας πως πρόκειται για χρήματα που συγκεντρώθηκαν από διάφορες εκδηλώσεις του Ομίλου που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της χρονιάς αλλά και από χορηγίες μελών του όπως οι κ.κ. Γιώργος Χριστοφορίδης, εισ.Διοικητή , Γιάννης Τζαμπάζης, εισ.Ταμεία και Μενέλαος Συκάκης βοηθ. Διοικητή της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, οι οποίοι ενίσχυσαν περαιτέρω τον σκοπό του Ομίλου.
 
Όπως έκανε γνωστό η κ. Συκάκη η δωρεά αυτή αποτελεί και την τελευταία δράση του Ομίλου καθώς το ροταριανό έτος 2014-2015 ολοκληρώθηκε στις 1 Ιουλίου, στην διάρκεια του οποίου πραγματοποιήθηκαν πολλές δράσεις που έδωσαν στην κοινωνία πράγματα που τους ήταν απαραίτητα. Άλλωστε όπως τόνισε « πάντα το Ρόταρακτ και το Ρόταρι κοιτάει πρώτα τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και έπειτα τις παγκόσμιες». 

Μαρία Σταμπουλίδου «Τα υλικά αυτά θα βοηθήσουν τόσο εμάς όσο και αυτούς που θα έρθουν μετά από εμάς, ώστε να κάνουμε τη δουλειά μας καλύτερα»

Εκ μέρους του Κέντρου Υγείας Ιάσμου η κ. Μαρία Σταμπουλίδου ευχαρίστησε για την προσφορά το Rotaract Club Komotini τονίζοντας πως πρόκειται για πολύ χρήσιμα υλικά και εξοπλισμό που θα μείνουν και για τα επόμενα χρόνια και θα βοηθήσουν «τόσο εμάς που όσο και αυτούς που θα έρθουν μετά από εμάς, ώστε να κάνουμε καλύτερα τη δουλειά μας και να εξυπηρετήσουμε καλύτερα τους ασθενείς μας».
 
Η κ. Σταμπουλίδου αναφέρθηκε και στις μεγάλες ανάγκες του Κέντρου σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, με τις ειδικότητες του οδοντιάτρου, του μικροβιολόγου και του ακτινολόγου να είναι οι κυριότερες εξ’ αυτών, καθώς επίσης και σε εξοπλισμό, αφού, όπως επεσήμανε, έχει αλλάξει ο τρόπος προμήθειας, υπενθυμίζοντας πως το Κέντρο Υγείας Ιάσμου και τα 8 περιφερειακά του ιατρεία, έχουν την ευθύνη 38 συνολικά Οικισμών μεταξύ των οποίων και αυτός του Φαναρίου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.