Η υποστελεχωση των υπηρεσιων της ΠΑΜΘ στο επικεντρο της συναντησης του Συλλογου Εργαζομενων με τον Στ. Πετσα

Ενίσχυση σε προσωπικό ζήτησε ο Σύλλογος – Δέσμευση του υπουργού για προσλήψεις μόνιμων

Την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023, ο Πρόεδρος και ο Ταμίας του Συλλόγου εργαζομένων ΠΕ Ροδόπης και Κεντρικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας ΑΜΘ, Απόστολος Τομζάς, και Γεώργιος Λαφτσής μετά την παρέμβαση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ, κ. Χρήστου Μέτιου, είχαν την τιμή και την χαρά να συναντηθούν με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Στέλιο Πέτσα, ο οποίος βρισκόταν στην Κομοτηνή ενόψει της ομιλίας του Πρωθυπουργού.

Βασικό θέμα της συζήτησης μεταξύ του Προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων του Ταμία και του Υπουργού αποτέλεσε η ανάγκη παρέμβασης του Υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων μονίμου προσωπικού στην ΠΕ Ροδόπης, η οποία με την πάροδο του χρόνου έχει υποστελεχωθεί σε μεγάλο βαθμό, καθώς η εφαρμογή του νόμου της κινητικότητας προκάλεσε σημαντική διαρροή υπαλλήλων προς άλλους φορείς και η ολοένα αυξανόμενες συνταξιοδοτήσεις έχουν αποδυναμώσει τις υπηρεσίες (ενδεικτικά αναφέρθηκε ότι οι υπάλληλοι από 350 που ήταν το 2011 αυτή τη στιγμή είναι 145), κάνοντας ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη προσλήψεων μόνιμων προσωπικού.

Επιπλέον συζητήθηκε με τον Υπουργό η ανάγκη χρονικής επέκτασης των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ πέραν του 8μήνου, καθώς όπως εξήγησαν οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Εργαζομένων  «οι συνάδελφοι συμβασιούχοι που απασχολούνται στον φορέα μας εξυπηρετούν σε ικανοποιητικό βαθμό τις ανάγκες της Περιφέρειας και κατ’ επέκταση των πολιτών, όμως, είναι για ορισμένο χρόνο, με αποτέλεσμα να συσσωρεύεται τεράστιος όγκος εργασίας στους εναπομείναντες μόνιμους συναδέλφους». Γι’ αυτό ζητήθηκε η παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού αναφορικά με την ανάγκη στελέχωσης της ΠΑΜΘ με υπαλλήλους ειδικότητας ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού, και, ΠΕ Μηχανικών όπου εμφανίζεται σοβαρότατη έλλειψη.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός εξέφρασε την συμπαράστασή του τόσο προς τον Πρόεδρο των εργαζομένων, όσο και προς τους υπαλλήλους της ΠΕ Ροδόπης και δήλωσε πως θα κινηθεί προς την εξεύρεση επαρκών λύσεων, δεσμεύτηκε δε, να μεριμνήσει ώστε, το υπουργείο να προχωρήσει σε πρόσληψης μονίμου προσωπικού στους ΟΤΑ Β βαθμού πολύ σύντομα, ώστε να καλύψει τα κενά στην στελέχωση των υπηρεσιών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.