Η βροχη «φουσκωσε» τα ποταμια του δημου Σουφλιου

Προβλήματα σε όλο τον Έβρο από την κακοκαιρία

Δύσκολες ώρες περνάει ο δήμος Σουφλίου καθώς ολοένα και περισσότεροι οικισμοί βρίσκονται αντιμέτωποι με την μανία του νερού εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων που σημειώνονται τις τελευταίες ώρες σε ολόκληρο το νομό Έβρου.

Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζει και το χωριό Μάνδρα στο βόρειο τμήμα του δήμου Σουφλίου. Το νερό έχει φτάσει σε οριακά επίπεδα και για λόγους ασφαλείας διεκόπη η κυκλοφορία.

Ο Δήμος Σουφλίου σε ανακοίνωση του αναφέρει πως λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που επικρατούν το τελευταίο 24ωρο στο σύνολο του Δήμου Σουφλίου, αλλά και τις μετεωρολογικές προγνώσεις για συνέχιση αυτών και τις επόμενες ώρες, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή. Οι πολίτες και οι οδηγοί οχημάτων, να απομακρυνθούν και να μην πλησιάζουν σε ποταμούς, παραποτάμους και χειμάρρους καθώς και σε γέφυρες. Οι κτηνοτρόφοι να απομακρύνουν το ζωικό κεφάλαιο από την περιοχή με πολύ μεγάλη προσοχή.

Στην κοινότητα Μικρού Δερείου και τους οικισμούς αυτής, έχει πραγματοποιηθεί διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων. Στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, Μάνδρας, Πρωτοκκλησίου, Μαυροκκλησίου και Κυριακής η κυκλοφορία διεξάγεται με δυσκολία και υπάρχει επικινδυνότητα. Συνίσταται στους χρήστες της οδού να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Νεότερη ενημέρωση (10:45) Πλημμύρισαν σπίτια στο Μικρό Δέρειο του  δήμου Σουφλίου, το νερό έχει φτάσει στην πλατεία του χωριού. Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται η εκκένωση του χωριού.

Μεγάλο πρόβλημα υπάρχει και στο χωριό Κυριακή.

Η έντονη βροχόπτωση των τελευταίων ωρών έχει γεμίσει όλα τα ποτάμια στην περιοχή του Δήμου Σουφλίου, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Δαρούση.

Σε  ανακοίνωσή του καλεί τους κατοίκους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν την κίνηση δίπλα σε ποτάμια και κανάλια, ενώ συμπληρώνει πως οι υπηρεσίες του Δήμου είναι σε επιφυλακή για να αντιμετωπίσουν πιθανά προβλήματα.

Όσον αφορά τις στάθμες του ποταμού Έβρου ακόμη βρίσκονται σε καλά επίπεδα ωστόσο την Πέμπτη αναμένεται τα φαινόμενα να “αγριέψουν” με ακόμα πιο έντονες βροχοπτώσεις αλλά και σε ορισμένες περιοχές του νομού θα πέσουν και τα πρώτα χιόνια της νέας χρονιάς!

Συγκεκριμένα στις 9.30 το πρωί της Τρίτης, η στάθμη των νερών του ποταμού Άρδα στις Καστανιές είναι στα 1.97 μέτρα ενώ στον Ερυθροπόταμο του Διδυμοτείχου η στάθμη είναι στα 3,46 μέτρα.

Τέλος να σημειωθεί πως η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.


Πηγή: e-evros.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.