Η Τομεακη Επιτροπη Ν. Ροδοπης του ΚΚΕ για την παρουσιαση του βιβλιου της Michele Obama

«Είναι τυχαίο που στην Κομοτηνή οι Daughters of Penelope Komotinis Niriides Chapter 423 πραγματοποιούν εκδήλωση με αφορμή το βιβλίο;»

Μία σειρά κριτικών ερωτημάτων πυροδότησε για την Τομεακή Επιτροπή ν. Ροδόπης του ΚΚΕ, η παρουσίαση του βιβλίου της συζύγου του πρώην Αμερικανού Προέδρου Michele Obama, το οποίο αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα στην Κομοτηνή.

Με αφορμή όπως επισημαίνεται την εκδήλωση αυτή η Τομεακή Επιτροπή του ΚΚΕ, εξαπολύει δριμεία κριτική απέναντι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η οποία όπως υπογραμμίζουν «έχει συμβάλει όσο λίγοι στο “ξέπλυμα” του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού» θέτοντας ρητορικά το ερώτημα των λόγων της εκδήλωσης στην πόλη μας.

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος τόσο για το πάνελ των ομιλητών της εκδήλωσης, με στελέχη όπως επισημαίνει των διοικήσεων του Δήμου από το 2006-2019 από τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ όπως και για την γνωστοποίηση της εκδήλωσης δια μέσου ηλεκτρονικών προσκλήσεων που διέμεινε και ο Δήμος Κομοτηνής, για να καταλήξει με ένα κάλεσμα προς τον λαό να κάνει την διαφορά, στηρίζοντας τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ.
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:
 
1.Στα τέλη Γενάρη του 2019 δόθηκε στη δημοσιότητα η ολοκληρωμένη Έκθεση («Integrated Country Strategy») του αμερικανικού ΥΠΕΞ για την Ελλάδα.                   

Στην έκθεση το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών προσβλέποντας προφανώς και στις ανεκτίμητες υπηρεσίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που έχει συμβάλει όσο λίγοι στο «ξέπλυμα» του αμερικανικού ιμπεριαλισμού, ανάμεσα στα υπόλοιπα, προαναγγέλλει μια «καταιγίδα» από παρεμβάσεις και στήσιμο μηχανισμών σε όλα τα επίπεδα, ούτως ώστε η ελληνική κοινωνία να… κατανοήσει και να στοιχηθεί με τα προτάγματα των ΗΠΑ.

Είναι τυχαίο που στην Κομοτηνή το Σάββατο 9 Μαρτίου οι Daughters of Penelope Komotinis Niriides Chapter 423 πραγματοποιούν εκδήλωση με αφορμή το βιβλίο της MICHELLE OBAMA “Becoming – Η δική μου Ιστορία”;

2.Πολλές φορές έχουμε υπογραμμίσει ότι η τοπική διοίκηση σήμερα διαχειρίζεται πολλούς τομείς της κυβερνητικής πολιτικής και ότι ο χώρος της τοπικής διοίκησης προσφέρεται για συνεργασίες ανάμεσα σε πολιτικές δυνάμεις που συμφωνούν σε βασικά ζητήματα όπως είναι π.χ οι σχέσεις με τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ η Ε.Ε , το γυναικείο ζήτημα κτλ.

Είναι τυχαίο λοιπόν που την πρόσκληση του φορέα της συγκεκριμένης εκδήλωσης τη διένειμε ηλεκτρονικά η διοίκηση του Δήμου Κομοτηνής στους δημοτικούς συμβούλους του Δήμου;

Είναι τυχαίο που ανάμεσα στους ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι στελέχη των διοικήσεων του Δήμου την περίοδο 2006-2019 της Ν.Δ και του ΚΙΝΑΛ;

Είναι τυχαίο που γίνεται μια μέρα μετά της 8 Μάρτη παγκόσμιας μέρας της γυναίκας για να μας παρουσιάσουν σαν μοντέλο γυναίκας τη σύζυγο ενός από τους ηγέτες και πρωταγωνιστές υπεύθυνους για τη δυστυχία την καταπίεση τη φτώχεια την εξαθλίωση τους πολέμους, τις καταστροφές επάνω στη γη; Για να πουν το γνωστό παραμύθι που συμπυκνώνεται στο ερώτημα κάποιου αναλυτή του βιβλίου «Ποιοι είμαστε και ποιοι θέλουμε να γίνουμε;».

Να γιατί καλούμε το λαό να στηρίξει παντού τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ: Για να μην ψάχνει διαφορές ανάμεσα στα αστικά κόμματα όπως ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ ΚΙΝΑΛ αλλά  ΝΑ ΚΑΝΕΙ  ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ Ο ΛΑΟΣ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.