Η τελευταια προσπαθεια του Δημου Κομοτηνης να «τρεξει» η Χριστουγεννιατικη Αγορα στο Παρκο

Στα 10 ευρώ το αντίτιμο για την ενοικίαση των 4 οικίσκων, μετά το μηδενικό ενδιαφέρον που εκφράστηκε για το χώρο

Μια τελευταία προσπάθεια να δημιουργήσει ενδιαφέρον για την συμμετοχή στην Χριστουγεννιάτικη Αγορά που θέλησε να δημιουργήσει στο κεντρικό πάρκο, θα κάνει ο Δήμος Κομοτηνής, καλώντας εκ νέου όσους ενδιαφέρονται να καταθέσουν πρόταση, μειώνοντας ταυτόχρονα το μίσθωμα από τα 100 ευρώ, στο καθαρά συμβολικό των 10 ευρώ.

Να θυμίσουμε πως το συγκεκριμένο μίσθωμα αφορά θέσεις σε 4 οικίσκους, με 2 να αφορούν ζαχαρώδη είδη και παραδοσιακά γλυκά και από ένα κρύα σάντουιτς ή σφολιατοειδή και αποξηραμένα άνθη και ιδίως όσα συνάδουν με το πνεύμα των ημερών.

Να θυμίσουμε πως η ανταπόκριση των επαγγελματιών της Ροδόπης στην πρόσκληση του Δήμου Κομοτηνής για τη λειτουργία της χριστουγεννιάτικης αγοράς που έγινε από τις αρχές Νοεμβρίου, ήταν μηδενική, τόσο από άποψη υποβολής αιτήσεως, αλλά και ενδιαφέροντος από επαγγελματίες, μιας και κανένας, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Δημήτρη Πολιτειάδη, δεν προσέγγισε καν τον Δήμο για να ζητήσει λεπτομέρειες, να λύσει απορίες, ή να καταθέσει προτάσεις για αλλαγές.

Για αυτό και η Οικονομική Επιτροπή την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου ενέκρινε τη μείωση του μισθώματος, ως μια τελευταία προσπάθεια να προσελκύσει επαγγελματίες στο χώρο, αν και οι οιωνοί δεν φαίνεται να είναι καλοί.

Ερωτηθείς για τους λόγους για τους οποίους δεν υπάρχει ενδιαφέρον, και αν ο Δήμος σκέφτεται να αλλάξει κάτι τις επόμενες χρονιές, μιας και αυτή είναι η δεύτερη χρονιά που εμφανίζονται αυτά τα ζητήματα, ο κ. Πολιτειάδης θεωρεί πως δεν υπάρχει ουσιαστικός λόγος να μην δείχνουν ενδιαφέρον, αφού αφενός δίνονται όλες οι παροχές από το Δήμο, αφετέρου η εμπειρία έχει δείξει πως, ακόμα και χωρίς τον αριθμό των εκδηλώσεων που γινόταν παλιά, υπάρχει αρκετός κόσμος που περπατά στο Πάρκο, ιδιαίτερα τα βράδια.

Όσο για το τι θα γίνουν οι οικίσκοι που θα στηθούν αν τελικά δεν υπάρξει ενδιαφέρον; Πιθανότατα θα παραχωρηθούν σε Συλλόγους της πόλης, για τις Χριστουγεννιάτικες δράσεις τους, τουλάχιστον όσες τους επιτραπεί να κάνουν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.