Η συνδεση με το ρευμα απομενει για να ξεκινησουν την λειτουργια τους ολοι οι βυθιζομενοι καδοι στους οικισμους

Προτιμώνται από τους ημιυπόγειους λόγω διαθεσιμότητας των απορριμματοφόρων

Τη σύνδεση με το ρεύμα περιμένουν 4 από τους 6 βυθιζόμενους κάδους που έχουν εγκατασταθεί σε οικισμούς του Δήμου Κομοτηνής για να ξεκινήσουν την λειτουργία τους, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Έργων κ. Δημήτρη Καρασταύρου.

Ο κ. Καρασταύρου απάντησε σε ερώτηση του επικεφαλής του Σπάρτακου κ. Κώστα Καραΐσκου για το θέμα, σημειώνοντας πως ενώ η εγκατάστασή τους έχει ολοκληρωθεί, πρέπει να γίνει και εγκατάσταση για την σύνδεσή του με το δίκτυο του ρεύματος, ώστε να λειτουργήσουν κανονικά.

Ο Δήμος έκανε αίτημα στον ΔΕΔΗΕ για να γίνει η απαραίτητη εγκατάσταση, πριν από μερικές ημέρες είχαν θετική απάντηση και απομένει να καταβληθεί από το Δήμο το ποσό για να προχωρήσουν οι εργασίες και να ξεκινήσουν να λειτουργούν κανονικά οι κάδοι.

Ο κ. Καραΐσκος ρώτησε και για το γεγονός ότι ενώ εντός της πόλη της Κομοτηνής τοποθετούνται ημιυπόγειοι κάδοι, στους οικισμούς δεν επιλέχθηκε αυτή η κατεύθυνση, με τον κ. Καρασταύρου να απαντά πως οι ημιυπόγειοι κάδοι απαιτούν τα απορριμματοφόρα στα οποία έχει τοποθετηθεί γερανός, που θα δεσμευόταν για μεγάλα διαστήματα αν έπρεπε να κινηθούν και στους οικισμούς.

Αντίθετα οι βυθιζόμενοι, επειδή σε αυτούς τοποθετούνται οι συμβατικοί κάδοι, μπορούν να εξυπηρετηθούν με τα κοινά απορριμματοφόρα, που κινούνται από οικισμό σε οικισμό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.