Η Σια Αναγνωστοπουλου στην Κομοτηνη

«Δεν είμαστε από αυτούς που θα πουν τους μαθητές πελάτες•Είμαστε από αυτούς που θα πουν τους μαθητές δυνητικά πολίτες»

Στην Κομοτηνή βρίσκεται η αναπληρώτρια υπουργός παιδείας, έρευνας και θρησκευμάτων κ. Σία Αναγνωστοπούλου. Η κ.Αναγνωστοπούλου έδωσε το «παρών» στην τελετή αναγόρευσης  του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, σε επίτιμο διδάκτορα της Νομικής Σχολής  του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Την κ. Αναγνωστοπούλου υποδέχθηκε ο Πρύτανης του ΔΠΘ κ. Αθανάσιος Καραμπίνης αλλά και το σύνολο Πρυτανικών αρχών του ΔΠΘ.

«Μετά την αξιολόγηση ελπίζουμε  ότι θα δώσουμε και άλλα χρήματα στα πανεπιστήμια»

Μιλώντας στους δημοσιογράφους η αναπληρώτρια υπουργός τόνισε πως το Υπουργείο Παιδείας κάνει ό,τι μπορεί για την ενίσχυση των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας, επισημαίνοντας πως «ήδη κάναμε ανακατανομή των χρημάτων που υπήρχαν από ερευνητικά προγράμματα, δίνοντας  25 εκατ. ευρώ επιπλέον στα πανεπιστήμια». «Είναι η πρώτη φορά που δίνουμε τόσα λεφτά μαζεμένα στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας» επεσήμανε η  ίδια για να τονίσει πως «αυτά είναι χρήματα που τα οφείλουμε ως πολιτεία στα εκπαιδευτικά μας Ιδρύματα  και ελπίζω ότι μετά την αξιολόγηση κατά το φθινόπωρο θα έχουμε να δώσουμε και άλλα».

Η κ. Αναγνωστοπούλου υπογράμμισε πως ήδη το  Υπουργείο έχει προχωρήσει σε σημαντικές για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρα πρωτοβουλίες, όπως ο διορισμός, για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια μελών ΔΕΠ σε ΤΕΙ και ΑΕΙ, του οποίου όπως τόνισε «θα επακολουθήσουν άλλες 500 θέσεις» αλλά και η μείωση των λειτουργικών εξόδων μέσα από την σύναψη συμφωνιών με την ΔΕΗ κτλ.

«Αν δεν κρατηθεί η δημόσια και δωρεάν παιδεία, θα καταρρεύσει η κοινωνία και αυτό δεν το θέλουμε σε καμία περίπτωση»

«Κάνουμε  γενικότερα ό,τι είναι δυνατόν, γιατί αν δεν κρατηθεί η δημόσια και δωρεάν παιδεία στην χώρα μας θα καταρρεύσει η κοινωνία, και αυτό δεν το θέλουμε σε καμία περίπτωση» δήλωσε η ίδια χαρακτηριστικά.

«Όταν επεκτείνουμε το ολοήμερο σχολείο και βγαίνει παντού ότι αυτό συρρικνώνεται εκεί υπάρχει μία λάθος κατανόηση»

Ερωτηθείσα σχετικά με τις αντιδράσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας γύρω από τις προωθούμενες από πλευράς κυβέρνησης αλλαγές η κ. Αναγνωστοπούλου ξεκαθάρισε πως  «δεν πρόκειται να κλείσει ούτε ένα νηπιαγωγείο, ούτε ένα σχολείο» κάνοντας λόγο για πλημμελή κατανόηση του περιεχομένου των εν λόγω διατάξεων.
« Κάποιοι δεν έχουν καταλάβει καλά τις διατάξεις που περάσαμε. Όταν επεκτείνουμε το ολοήμερο σχολείο και βγαίνει παντού ότι αυτό συρρικνώνεται εκεί υπάρχει μία λάθος κατανόηση. Η έμφαση τουλάχιστον από την παρούσα κυβέρνηση δίνεται στην δημόσια και δωρεάν παιδεία . Εμείς δεν είμαστε από αυτούς που θα πουν τους μαθητές πελάτες, και μάλιστα σε ομιλία. Είμαστε από αυτούς που θα πουν τους μαθητές δυνητικά πολίτες. Άρα λοιπόν η πολιτεία είναι υποχρεωμένη να δώσει δωρεάν και δημόσια παιδεία και αυτό μπορούμε να το εγγυηθούμε» τόνισε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.