Η Σχολικη αποτυχια με «παρονομαστες» τους γονεις

Εκδήλωση στο Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής με ομιλητή τον ψυχολόγο – ψυχαναλυτή Γιώργο Κουντουρά

Με επιτυχία διοργανώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 29 Μαΐου από το Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αν. Μακεδονίας – Θράκης εκδήλωση με θέμα «Σχολική αποτυχία – Ζώντας με τις επιθυμίες των άλλων» με ομιλητή τον κ. Γιώργο Κουντουρά, ψυχολόγο – ψυχαναλυτή. 

Γιώργος Κουντουράς «Η σχολική αποτυχία είναι ένα μήνυμα που μας στέλνουν τα παιδιά μέσα από αυτό που βιώνουν στα πλαίσια της οικογένειας»

Όπως εξήγησε ο κ.Κουντουράς η εκδήλωση αυτή αποτέλεσε πρωτοβουλία μίας ομάδας φοιτητών του προγράμματος της ΑΣΠΕΤΕ στο ΠΕΣΥΠ οι οποίοι αποφάσισαν ένεκα και της λήξης των πανελληνίων εξετάσεων να εξετάσουν το ζήτημα της σχολικής αποτυχίας, σε τι αυτή συνίσταται, ποιές οι αιτίες της και πως μπορεί κανείς να λειτουργήσει σε σχέση με αυτή, πάνω σε μία ψυχαναλυτική βάση.
 
Όπως τόνισε «για εμάς μέσα από την ψυχανάλυση η σχολική αποτυχία είναι ένα σύμπτωμα, ένα μήνυμα που μας στέλνουν τα παιδιά μέσα από αυτό που βιώνουν γενικότερα στα πλαίσια της οικογένειας» υπογραμμίζοντας πως «δεν μπορούμε να προσάψουμε στο παιδί την σχολική αποτυχία αν δεν δούμε ποιοι γονείς βρίσκονται πίσω από αυτό το πλαίσιο».
 
Ερωτηθείς σχετικά με το πώς τα ίδια τα παιδιά αντιμετωπίζουν την σχολική αποτυχία ο κ. Κουντουράς τόνισε πως «η σχολική αποτυχία μας οδηγεί και στο ποιοι είμαστε, για να δούμε πίσω από αυτό που συμβαίνει τελικά τι είναι όλο αυτό και γιατί δεν μπορέσαμε να πετύχουμε σε κάποιες δοκιμασίες, σε κάποια τεστ, σε όλα αυτά τα ζητούμενα». «Είναι ένα έναυσμα» συμπλήρωσε ο ίδιος « να δούμε τι γίνεται και μέσα στο οικογενειακό πλαίσιο και τι θέλουν τελικά οι γονείς από εμάς και τι θέλουμε και εμείς σε σχέση με το ζητούμενο». 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.