Η Σχολη Εθελοντων Σαμαρειτων Κομοτηνης συνεχιζει δυναμικα για 6η συνεχομενη χρονια

Κωνσταντίνος Ιμανιμίδης «Κάθε χρόνο ξεκινούν την σχολή, κατά μέσο όρο, 20 με 25 άτομα και λόγω της δυσκολίας μετά βίας 15 καταφέρνουν να αποφοιτήσουν»

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης της Σχολής Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, θεωρείται ίσως ένα από τα πληρέστερα σε επίπεδο εθελοντικών οργανώσεων και δράσης σε όλη την χώρα. Συγκεκριμένα, η σχολή Σαμαρειτών Κομοτηνής είναι ανοικτή σε όλο τον κόσμο ηλικίας 18 έως 45 χρονών και φέτος, χρονιά μάλιστα η οποία αποτελεί και την  6η εκπαιδευτική χρονιά της δράσης της. Η έναρξη των μαθημάτων γίνεται κάθε Οκτώβριο και η βασική εκπαίδευση διαρκεί 15 μήνες.
 
Ωστόσο, η Σχολή των Σαμαρειτών είναι «ιδιαίτερα δύσκολη και απαιτητική» και ελάχιστοι από τους φοιτήσαντες γίνονται αποδεκτοί ως ενεργά μέλη των εθελοντών διασωστών του Ερυθρού Σταυρού, όπως πληροφόρησε μιλώντας στον «ΠτΘ» ο κ. Κωνσταντίνος Ιμανιμίδης, επικεφαλής του Σώματος Σαμαρειτών. Η οργάνωση, λοιπόν, ευελπιστεί ότι η συμμετοχή και το ενδιαφέρον του κόσμου θα παραμείνει αμείωτο, ώστε ακόμη περισσότεροι ευαισθητοποιημένοι πολίτες να καταφέρουν να ενταχθούν στην οικογένεια των Σαμαρειτών.
 

«Το δύσκολο κομμάτι είναι να μπει κανείς μέσα σε μια ομάδα και ομαδικά να καταφέρει να γλιτώσει ανθρώπους»

 «Κάθε χρόνο ξεκινούν την σχολή, κατά μέσο όρο, 20 με 25 άτομα και λόγω της δυσκολίας της σχολής, μετά βίας 15 άτομα καταφέρνουν να αποφοιτήσουν», υπογράμμισε ο κ. Ιμανιμίδης. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα  οι πολίτες εκπαιδεύονται στα προγράμματα πρώτων βοηθειών, αλλά για να προχωρήσει κανείς στο βήμα του εθελοντή διασώστη, τα πράγματα είναι πολύ πιο εξειδικευμένα.
 
«Οι εξετάσεις στα διαγωνίσματα και τα σενάρια είναι κάτι που τα έχουμε συνέχεια στο μυαλό μας και εξετάζουμε συνέχεια τους υποψήφιους εθελοντές πριν τους αφήσουμε να βγουν έξω και να βοηθήσουν και να αντιμετωπίσουν περιστατικά», δήλωσε ο επικεφαλής του σώματος, αναδεικνύοντας πως ο τομέας Σαμαρειτών, δεν αναζητά απλά εθελοντές για να υπολογίζει μόνο τη συμμετοχή των πολιτών σε αριθμούς. Απαιτούνται εξειδικευμένοι εθελοντές που, στον ελάχιστο χρόνο που διαθέτουν, θα μπορούν να προσφέρουν και να αποδίδουν αποτελεσματικά με άριστη ομαδικότητα.
 
«Το εύκολο κομμάτι είναι να μάθει κάποιος πρώτες βοήθειες. Το δύσκολο κομμάτι είναι να μπει μέσα σε μια ομάδα και ομαδικά να καταφέρει να γλιτώσει ανθρώπους από κάποια δύσκολη κατάσταση που έχουν έρθει» τόνισε για να επισημάνει πως  το ομαδικό πνεύμα λοιπόν, δυστυχώς λείπει τακτικά από την χώρα μας. «Για αυτό και φυσικά όταν ξεκινάνε 20-25 άτομα την σχολή, δυστυχώς την ολοκληρώνουν μόνο 15. Είμαστε ήδη 52 άτομα και αισίως ευελπιστούμε ότι θα φτάσουμε τα 65, αν καταφέρουν να αποφοιτήσουν τα 15 άτομα που έχουμε στο νου μας », υποστήριξε στη συνέχεια.
 

«Οι Σαμαρείτες της Κομοτηνής, χωρίς να έχουμε σταματημό, ότι και αν συμβεί, είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε»

 Το Σώμα των Σαμαρειτών δεν ξεχνά τους πολίτες, οι οποίοι βοηθούν αδιάκοπα την δράση της οργάνωσης με δωρεές και εξοπλισμό. Οι δωρεές σε εξοπλισμό δεσμεύουν τους Σαμαρείτες να συνεχίσουν να προσφέρουντις υπηρεσίες τους ακούραστα και ασταμάτητα για να ανταποδίδουν έμπρακτα τη μεγάλη στήριξη της πολιτείας.
 
«Οι Σαμαρείτες της Κομοτηνής και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, δεν το ξεχνάμε, το έχουμε συνέχεια στο μυαλό μας και γι’ αυτό μας βλέπετε τόσο ενεργούς, τόσο δραστήριους, και πραγματικά χωρίς να έχουμε σταματημό, ότι και αν συμβεί 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο, είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε, είτε στην Κομοτηνή είτε στον νομό είτε στην περιφέρεια και φυσικά σε οποιοδήποτε άλλο μέρος της Ελλάδας χρειαστεί», επισήμανε καταληκτικά ο κ. Ιμανιμίδης.
 
 
 
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.