Η Santa Week… γεφυρωνει και το χασμα των γενεων

Παιδιά και άτομα τρίτης ηλικίας ήρθαν πιο κοντά μέσα από τα Χριστουγεννιάτικα παραμύθια στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής

Η πρώτη από τις τρεις δράσεις για παιδιά που θα λάβουν χώρα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής στο πλαίσιο της Santa Week, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, φέρνοντας πιο κοντά παιδιά και άτομα τρίτης ηλικίας, μέσα από τα παραμύθια.

Ο τίτλος της εκδήλωσης ήταν «Η γέφυρα των Χριστουγέννων. Ένα ταξίδι στο χρόνο και το παραμύθι», με εμψυχώτρια την κ. Δομινίκη Δαλκυριάδου, Εκπαιδευτικό. Παιδιά ηλικίας από 6 έως 8 ετών έχτισαν γέφυρες επικοινωνία με τρεις κυρίες, μέλη του Α ΚΑΠΗ Κομοτηνής, μέσα από χριστουγεννιάτικα παραμύθια, αλλά και τις δράσεις που πραγματοποίησαν.

Όπως τόνισε η κ. Δαλκυριάδου, πρόκειται για μια διαγενεακή δραστηριότητα, με σκοπό πρωτίστως να περάσουν όλοι μαζί καλά και να χαλαρώσουν, αλλά να δημιουργήσουν και γέφυρες μεταξύ των ηλικιών, με τις κυρίες να διαβάζουν αρχικά παραμύθια στα παιδιά, αλλά και αυτά με τη σειρά τους να διαβάζουν ή να διηγούνται τις δικές τους ιστορίες.

«Είναι μια προσπάθεια να έρθουν ουσιαστικά πιο κοντά, με την ελπίδα να έχει διάρκεια η επαφή των γενεών στο χρόνο» σημείωσε.

Στη δράση συμμετείχαν και εθελοντές της Κοινότητας Νέων Κομοτηνής, που προθυμοποιήθηκαν να βοηθήσουν στο πλαίσιο των δράσεων του Santa Week, προσθέτοντας μια τρίτη γενιά, με την προσδοκία η όλη δράση να γίνει πιο βιωματική και να έχουν πιο έντονη εκπροσώπηση από όλους.

Κατά την διάρκεια της δράσης διαβάστηκαν κλασικά παραμύθια όπως το κοριτσάκι με τα σπίρτα, αλλά και νεότερα βιβλία, όπως το «ποιος είναι ο πλανήτης των Χριστουγέννων», «Σχολείο για Αη Βασίληδες» και άλλα.

Από την πλευρά τους οι κυρίες που συμμετείχαν στη δράση μετέφεραν τις δικές τους χριστουγεννιάτικές εμπειρίες, και με μεγάλη προθυμία ήρθαν πιο κοντά στα μικρά παιδιά που άκουσαν με προσοχή την αφήγησή τους.

Οι δράσεις συνεχίζονται

Να σημειώσουμε πως στο πλαίσιο της Santa Week θα πραγματοποιηθούν στη Δημοτική Βιβλιοθήκη άλλες δύο δράσεις.

Την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου στις 17:30 θα λάβει χώρα η δράση «Μοιράζοντας την… Αγάπη» με εμψυχώτρια την Νικολέτα Παρμάκη, Βρεφονηπιοκόμο, μια σημιουργική δράση για παιδιά ηλικίας από 4 έως 6 ετών, βασισμένη στο βιβλίο «Ο Μέγας Μελομακάρων που μελοΚαμάρωνε», της Γιολάντας Τσορώνη – Γεωργιάδη.

Την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου στις 18:00 θα λάβει χώρα η δράση «Τα ήθη και τα έθιμα των Χριστουγέννων» με εμψυχώτρια την Νάγια Δαλακούρα Αρχαιολόγο- Μουσειολόγο, σε μια εικαστική δράση για παιδιά ηλικίας από 8 έως 12 ετών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.