Η Ροδοπη τιμησε τον Προφητη Ηλια

Χωρίς πανηγύρια και παράλληλες εκδηλώσεις αλλά με αρκετούς πιστούς στα ομώνυμα εκκλησάκια Προσκυνητών, Παλλαδίου, Πόρπης, Πανδρόσου και Ιάσμου

Δίχως τις «παραδόσεις» των προηγούμενων ετών, ήτοι τα γλέντια και τα πανηγύρια που στήνονταν παραδοσιακά κάθε χρόνο, τιμήθηκε φέτος στη Ροδόπη η μνήμη του Προφήτη Ηλία.

Μπορεί ο κορωνοϊός να ακύρωσε τις παράλληλες εκδηλώσεις, που παραδοσιακά οργανώνονταν από τους κατά τόπους πολιτιστικούς συλλόγους, ωστόσο μικροί και μεγάλοι Ροδοπίτες και Ροδοπίτισσες έδωσαν το παρών στα παρεκκλήσια για να τιμήσουν τη μνήμη του Προφήτη.

Η αρχή έγινε το πρωί του Σαββάτου, 18 Ιουλίου στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία στους Προσκυνητές όπου ιερούργησε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων, για να ακολουθήσει πανηγυρικός εσπερινός  στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία Παλλαδίου, παρουσία μεταξύ άλλων του βουλευτή Ροδόπης κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη.

Η Πόρπη «δήλωσε» και φέτος «παρούσα» τιμώντας με Πανηγυρικό Εσπερινό μετ’ Αρτοκλασίας τον Προφήτη Ηλία στον λόφο του ομώνυμου παρεκκλησίου, ενώ ιερές λειτουργίες πραγματοποιήθηκαν στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία στην Πάνδροσο αλλά και στον Ίασμο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.