Η Ροδοπη στις φλογες: Ολες οι εξελιξεις απο τα μετωπα της πυρκαγιας

Εντολή εκκένωσης των Πετρωτών, της Μαρώνειας και των οικισμών Πέραμα και Ατάρνη

Ενημέρωση:

Αναμένεται ενίσχυση των Πυροσβεστικών δυνάμεων στην Ροδόπη

Η ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων στα μέτωπα της Ροδόπης αποφασίστηκε πριν από λίγα λεπτά κατά την διάρκεια του ΣΟΠΠ που συγκλήθηκε στον Έβρο υπό τον Υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για Θέματα Μακεδονίας – Θράκης Στάθη Κωνσταντινίδη, παρουσία επίσης του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Τριαντόπουλου, κατόπιν αιτήματος που υπέβαλλε ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης που συμμετείχε.

Οι δυνάμεις αναμένεται να ενισχύσουν την προσπάθεια Πυροσβεστών και εθελοντών που συνεχίζουν να επιχειρούν από το μεσημέρι της Δευτέρας στα πολλαπλά μέτωπα πυρκαγιάς, ενώ ένα μεγάλο κομμάτι αυτών αναμένεται να «ριχτεί» στο μέτωπο των Πετρωτών.

Ενημέρωση:

Άνοιξε ξανά η Εγνατία Οδός μεταξύ Κομοτηνής και Αλεξανδρούπολης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Ενημέρωση:

Εικόνα από τα μέτωπα της πυρκαγιάς δίνει ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ.Νίκος Τσαλικίδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο το μέτωπο των Πετρωτών έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις, ενώ στις 11 αναμένεται να συμμετάσχει σε ΣΟΠΠ που συγκλήθηκε στον Έβρο υπό τον Υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, Στάθη Κωνσταντινίδη ζητώντας την στήριξη των υφιστάμενων δυνάμεων που επιχειρούν από τον Έβρο.

Ενημέρωση:

Εξειδικευμένη ομάδα του «Χαμόγελου του Παιδιού» με το κινητό πολυϊατρείο Ασκληπιός I & II δίπλα στους πυρόπληκτους της Ροδόπης


Στις πυρόπληκτες περιοχές της Ροδόπης, θα βρίσκεται από αύριο Τετάρτη, το «Χαμόγελο του Παιδιού» με εξειδικευμένη ομάδα νοσηλευτών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών και οδηγών, έπειτα από επικοινωνία με τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ροδόπης Νίκο Τσαλικίδη.
Η εξειδικευμένη ομάδα του Οργανισμού, θα μεταβεί καταρχήν στο δημοτικό κατάστημα Σώστη, με το Κινητό Πολυϊατρείο “Ασκληπιός Ι” και “Ασκληπιός ΙΙ”, στο πρώην κοινοτικό κατάστημα Πολυάνθου του Δήμου Ιάσμου και σε περισσότερες περιοχές για την στήριξη των πολιτών της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, που δοκιμάζονται από τις πυρκαγιές.
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» και σε συνεργασία με τους τοπικούς ιατρικούς και οδοντιατρικούς Συλλόγους και την 4η ΥΠΕ θα παρέχει, ιατρική φροντίδα, ιατρονοσηλευτικές πράξεις, ιατρικές συμβουλές/ κατευθύνσεις, δημιουργική απασχόληση των παιδιών, ψυχολογική και κοινωνική στήριξη σε παιδιά και ενήλικες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» βρίσκεται δίπλα σε κάθε συμπολίτη που αντιμετωπίζει ανάγκη, με την Εθνική Τηλεφωνική Γραμμήγια τα Παιδιά SOS 1056.

Ενημέρωση:

112: Εκκενώνονται Πέραμα, Ατάρνη, Πετρωτά και Μαρώνεια

Ενημέρωση:

Σε ύφεση όλα τα μέτωπα στην Ροδόπη

Σε ύφεση βρίσκονται αυτή την στιγμή όλα τα ενεργά μέτωπα πυρκαγιάς στην Ροδόπη σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, δίχως όμως αυτό να οδηγεί σε εφησυχασμό των αρμοδίων δυνάμεων. Στο δεδομένο αυτό συμβάλλει και το γεγονός ότι αυτή την στιγμή έχουν κατευναστεί οι δυνατοί άνεμοι που έπνεαν και δυσχέραναν το έργο της κατάσβεσης.

Στο μέτωπο των Πετρωτών η πυρκαγιά καίει δασική περιοχή δίχως να κινδυνεύει προς το παρών ο οικισμός, ωστόσο η ατμόσφαιρα στην περιοχή έως και στους οικισμούς και κάτω από την Μαρώνεια είναι αποπνικτική.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται εντός των επόμενων ωρών το άνοιγμα της Εγνατίας Οδού εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Ενημέρωση:

Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών το Κέντρο Υγείας Κομοτηνής

Το Κέντρο Υγείας Κομοτηνής θα λειτουργεί ως τμήμα επειγόντων περιστατικών. Οι πολίτες μπορούν να έρχονται για περίθαλψη αντί του Νοσοκομείου Κομοτηνής στο κτίριο του πρώην ΙΚΑ.

Ενημέρωση:

Δεκάδες φορτηγά οχήματα σταματημένα επί της Εθνικής Οδού Κομοτηνής – Αλεξανδρούπολης, πριν τον κόμβο της Μέστης

Ενημέρωση:

Μικρή αναζωπύρωση στο μέτωπο της Γρατινής, μακριά από τον οικισμό και από τη πλευρά της Άρδειας όπου και ξεκίνησε αρχικά το μέτωπο

Ενημέρωση:

Ζώνες πυρασφάλειας και στην Ξυλαγανή από κατοίκους του οικισμού με ιδιωτικά μέσα

Ενημέρωση:

Καλύτερη η κατάσταση στο μέτωπο της πυρκαγιάς που ξεκίνησε το μεσημέρι της Κυριακής στον Σώστη, το ενεργό μέτωπο περιορίζεται στα ορεινά της περιοχής Κερασιά καίγοντας οξιές μέσα σε χαράδρα. Στο σημείο συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.

Ενημέρωση:

Σημαντικά βελτιωμένη κατάσταση στην Γρατινή όπου επιχειρούν αυτήν την ώρα πέντε πυροσβεστικά αεροπλάνα

Ενημέρωση:

Στο Μέγαρο Μουσικής της Κομοτηνής θα μεταφερθούν οι κάτοικοι των οικισμών Γρατινής, Στυλαρίου και Σιδηράδων

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Κομοτηνής σε συνέχεια της εντολής εκκένωσης των κατοίκων των παραπάνω οικισμών όσοι κάτοικοι αντιμετωπίζουν αδυναμία μετακίνησης συγκεντρώνονται στην πλατεία του χωριού για να μετακινηθούν οργανωμένα προς την Κομοτηνή με λεωφορεία που είναι σε ετοιμότητα εδώ και ώρες.

Η μεταφορά τους θα γίνει προς την Κομοτηνή όπου τους περιμένουν τα στελέχη των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου, για να οδηγηθούν στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, χώρο φιλοξενίας που δημιούργησε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Επιπλέον, 20 νεφροπαθείς από την Αλεξανδρούπολη που ήρθαν στην Κομοτηνή για αιμοκάθαρση και αδυνατούν να επιστρέψουν γιατί η Εγνατία Οδός είναι κλειστή, θα φιλοξενηθούν στο Πολυλειτουργικό Κέντρο του Δήμου Κομοτηνής, έχοντας ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από τον Πρόεδρο του ΚΕΜΕΑ- νεφρολόγο, Νίκο Σωτηρακόπουλο και νοσηλευτές.

Ενημέρωση:

Γραμμή Άμυνας στην Γρατινή

Παραταγμένα σε γραμμή άμυνας βρίσκονται όλα τα διαθέσιμα οχήματα στην περιοχή της Γρατινής για να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες αν χρειαστεί, ενώ οχήματα του Δήμου είναι ήδη πάνω στο Βουνό και δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες. Οι προσπάθειες επικεντρώνονται και στην περιοχή της Μαρώνειας, ενώ στο σημείο επιχειρούν 2 CANADAIR και 3 τράκτορ.

Ενημέρωση:

Δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες στην περιοχή της Αλκυώνας

Ενημέρωση:

Σβήστηκε η φωτιά μεταξύ των οικισμών Κοσμίου και Ίσαλου

Ενημέρωση:

Την εμφάνιση τους κάνανε αεροπλάνα στην Γρατινή ενώ ταυτόχρονα εκκενώνεται ο οικισμός

Ενημέρωση:

112: Σε ετοιμότητα εκκένωσης οι οικισμοί Πετρωτά, Άγιος Χαράλαμπος, Μαρώνεια, Κρωβύλη, Καγκέλες, Πλατανήτης και Ασκητές

Ενημέρωση:

Η κατάσταση από τον οικισμό της Γρατινής

Η κατάσταση αυτήν την ώρα από τον οικισμό της Γρατινής. Οι αρχές ζητούν από τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να μεταφερθούν στην πλατεία ή στο γήπεδο που έχει λεωφορεία του ΚΤΕΛ.

Ενημέρωση:

Στη Ροδόπη κλιμάκια της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Βορείου Ελλάδας

Του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών

Στις πυρόπληκτες περιοχές της Ροδόπης μεταβαίνουν αύριο Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023, δύο κλιμάκια της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Βορείου Ελλάδας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, μετά από αίτημα του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ροδόπης Νίκου Τσαλικίδη.

Αύριο Τετάρτη, στις 9:00 το πρωί, στο Δημαρχείο Ιάσμου, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη, του Δημάρχου Ιάσμου και της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας με τα κλιμάκια της ΔΑΕΦΚ .

Ενημέρωση:

Στο Φράγμα της Γρατινής το μέτωπο της πυρκαγιάς

Ενημέρωση:

Σε ετοιμότητα εκκένωσης Γρατινή, Στυλάριο, Σιδηράδες και Ομηρικό

Ενημέρωση:

Αυξημένες οι ανάγκες αιμοδοσίας στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής λόγω της μεταφοράς ασθενών από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης

Ενημέρωση:

Συνεχίζεται η συγκέντρωση νερών και ειδών πρώτης ανάγκης για Πυροσβέστες, Εθελοντές και Πυρόπληκτους στην Κομοτηνή

Ακούστε τις δηλώσεις του Σταύρου Πάττα στο Ράδιο Παρατηρητής 94fm

Ενημέρωση:

Στην δημιουργία αντιπυρικών ζωνών γύρω από τον οικισμό προχωρούν οι αγρότες των Προσκυνητών

Να συνδράμουν ως κοινότητα στην δημιουργία ζωνών πυρασφάλειας γύρω από τον οικισμό ζήτησαν από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας ΑΜ-Θ οι αγρότες των Προσκυνητών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας κ.Πάνο Παρασκελίδη η απάντηση ήταν θετική, με τον ίδιο να απευθύνει κάλεσμα προς όσους διαθέτουν τρακτέρ να συνδράμουν ώστε να προλάβουν ενδεχόμενη καταστροφή.

Ενημέρωση:

Με τις φωτιές να μαίνονται ανεξέλεγκτες σε Έβρο και Ροδόπη, τις αδιάκοπες προσπάθειες της Πυροσβεστικής συνδράμει και ο ελληνικός Στρατός

Ενημέρωση:

Στον οικισμό του Λινού ο βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κ.Ιλχάν Αχμέτ

Ενημέρωση:

Νίκος Τσαλικίδης: «Η μάχη συνεχίζεται και σήμερα• εξαιρετικά δυσχερές το έργο της κατάσβεσης στις δυσπρόσιτες περιοχές»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, Νίκος Τσαλικίδης μετέφερε στο Ράδιο Παρατηρητής 94fm την ακριβή εικόνα που επικρατεί στα πύρινα μέτωπα της Ροδόπης και αναφέρθηκε στην άμεση κινητοποίηση φορέων και εθελοντών.

Ενημέρωση:

Φιλοξενία πολιτών στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ανακοινώνει ότι, με εντολή του Περιφερειάρχη κ. Χρήστου Μέτιου, το Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής είναι ανοιχτό και διαθέσιμο για όλους όσους μετακινούνται από τις εκκενωμένες και φλεγόμενες περιοχές του Έβρου και της Ροδόπης για όσο διάστημα χρειαστεί.

Διεύθυνση Μεγάρου: Αγίας Βαρβάρας δίπλα στο Στρατόπεδο Ηλιοπούλου, Κομοτηνή

Πληροφορίες: 6937077587 Ζωή Κοσμίδου και 2531024563, 6946903900 Δημήτρης Βασιλάκης

Ενημέρωση:

Διακοπή κυκλοφορίας στην Εγνατία οδό Κομοτηνής -Αλεξανδρούπολης

Την προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Εγνατίας οδού από το ύψος του Ανατολικού κόμβου Κομοτηνής Ροδόπης έως το ύψος του κόμβου Βιομηχανικής περιοχής (ΒΙ.ΠΕ) Αλεξανδρούπολης αποφάσισε η Ελληνική Αστυνομία

Ενημέρωση:

Μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους Μέστης, Δικέλλων, Συκορράχης, Πλάκας για εκκένωση προς Κομοτηνή

Ενημέρωση:

Νέα αναζωπύρωση σε δύσβατη περιοχή

Αναζωπύρωση, σε δύσβατη περιοχή στην Άρδεια. Οι έντονοι άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης. Το σημείο της αναζωπύρωσης εντοπίζεται βόρεια της Γρατινής, μακριά από οικισμούς, που δεν απειλούνται προς το παρόν.

Παρόλα αυτά η πυρκαγιά πρέπει να ελεχθεί γι’ αυτό και έχει ζητηθεί η ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων που επιχειρούν στην περιοχή και από αέρος, καθώς αυτή τη στιγμή στο σημείο βρίσκεται μόνο ένα πεζοπόρο τμήμα.

Ενημέρωση:

Στη μάχη ενάντια στις πυρκαγιές και οι υλοτόμοι

Έξι δασικοί συνεταιρισμοί διαμορφώνουν αντιπυρικές ζώνες

Με μέριμνα της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης και την εποπτεία της Διεύθυνσης Δασών Ροδόπης, επιχειρούν έξι δασικοί συνεταιρισμοί της περιοχής, με 60 υλοτόμους οι οποίοι προβαίνουν σε κοπές δέντρων και διαμόρφωση αντιπυρικών ζωνών σε δασικές περιοχές του Μίσχου, του Πολυάνθου και στα Πάτερμα.

Ενημέρωση:

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικές εκτάσεις  λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς στην ΠΕ Ροδόπης

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς και σήμερα

Και την Τρίτη 22 Αυγούστου 2023, βρίσκεται σε ισχύ η απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ροδόπης  για την απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε δάση, δασικές εκτάσεις, πάρκα και άλση, λόγω του πολύ υψηλού κίνδυνου πυρκαγιάς -κατηγορία κινδύνου 4, στην επικράτεια της Ροδόπης, με βάση τον ημερήσιο χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

 Αναλυτικά, η απόφαση περιλαμβάνει τις παρακάτω περιοχές: 

  1. Δάσος περιοχής Νυμφαίας Κομοτηνής, του Δήμου Κομοτηνής.
  2. Δασύλλιο Μέσης, στην παραλιακή ζώνη Μέσης του Δήμου Κομοτηνής.
  3. Χώρος Αναψυχής «Προφήτη Ηλία», περιοχής δυτικά του οικισμού Ιάσμου, του Δήμου Ιάσμου.
  4. Περιαστικό Άλσος Σαπών, του Δήμου Μαρωνείας Σαπών.
  5. Δασύλλιο περιοχής Τουριστικού Ιμέρου, του Δήμου Μαρωνείας Σαπών.
  6. Δάσος παραλιακής ζώνης, στην τοποθεσία Αμπελάκια Ιμέρου, του Δήμου Μαρωνείας –Σαπών.
  7. Δάσος παραλιακής ζώνης, στην τοποθεσία Προφήτης Ηλίας Ιμέρου, του Δήμου Μαρωνείας Σαπών.
  8. Δάσος παραλιακής ζώνης, στην τοποθεσία Καψάλα Ιμέρου, του Δήμου Μαρωνείας Σαπών.
  9. Δάσος παραλιακής ζώνης Κρυονερίου, του Δήμου Μαρωνείας Σαπών.

Ενημέρωση:

Κάτοικοι του Δήμου Ιάσμου και της Αλεξανδρούπολης φιλοξενήθηκαν στο Πολυλειτουργικό Κέντρο Κομοτηνής

Ο Δήμος Κομοτηνής με τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του υποδέχτηκε τη Δευτέρα και φιλοξένησε στο Πολυλειτουργικό Κέντρο του Δήμου κατοίκους του Δήμου Ιάσμου από οικισμούς που εκκενώθηκαν. Το προσωπικό των Κοινωνικών Υπηρεσιών μαζί με τους εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού φρόντισαν τους ανθρώπους που χρειάστηκε να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους παρέχοντάς τους προσωρινή στέγη και τροφή. Επιπλέον, έγινε παροχή ιατροφαρμακευτικής φροντίδας από τον Ερυθρό Σταυρό και από τη νοσηλεύτρια του ΚΑΠΗ. Επίσης, χρειάστηκε να μεταφερθεί με το ΕΚΑΒ άτομο στο νοσοκομείο Κομοτηνής για παροχή πρώτων βοηθειών.

Στο Πολυλειτουργικό φιλοξενήθηκαν 16 άτομα από τον Δήμο Ιάσμου και 9 από την Αλεξανδρούπολη που έφτασαν τα ξημερώματα στην Κομοτηνή. Επίσης, 27 άτομα από την Αλεξανδρούπολη κατέλυσαν σε ξενοδοχεία της πόλης μετά από συντονισμό των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου με τους ξενοδόχους.

Οι κάτοικοι του Δήμου Ιάσμου επιστρέφουν σήμερα στα σπίτια τους με συγγενικά τους πρόσωπα, με δική τους πρωτοβουλία. Μια ακόμη οικογένεια από την Αλεξανδρούπολη θα μεταφερθεί σε ξενοδοχείο.

Το Πολυλειτουργικό Κέντρο του Δήμου Κομοτηνής παραμένει σε επιφυλακή, για όποιον δημότη της Ροδόπης ή του Έβρου έχει ανάγκη.

Ο Δήμος Κομοτηνής μετά από επικοινωνία του με το ΚΕΘΕΑ παρέχει ψυχολογική υποστήριξη σε δημότες  γειτονικών δήμων που επλήγησαν από τις πυρκαγιές.

Κατευθύνονται στο κύριο Μέτωπο στο Βουνό Κερασιά οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Ισχυρές δυνάμεις πυροσβεστικής στρατού και εθελοντών στον Μίσχο κατευθυνονται στο κύριο μέτωπο στο βουνό στην περιοχή της Κερασιάς ευτυχώς δεν κινδυνεύει ο οικισμός

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η ΔΕ Σώστου

Ενημέρωση:

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Δημοτική Ενότητα Σώστου του Δήμου Ιάσμου για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την καταστροφική δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 21 Αυγούστου

Σύμφωνα με την απόφαση της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας η εν λόγω κήρυξη θα ισχύσει από την ημερομηνία εκδήλωσης των φαινομένων και για έξι μήνες έως και τις 21 Φεβρουαρίου 2024.

Το πέρασμα της πυρκαγιάς από το Ληνό

Καταστροφικό είναι το πέρασμα της πυρκαγιάς χαρακτηριστικές εικόνες από τον οικισμό Ληνού

Συνεχίζει το καραβάνι παροχής ειδών πρώτης ανάγκης το ΚΤΕΛ Κομοτηνής

Συνεχίζεται η συγκέντρωση νερών και ειδών πρώτης ανάγκης προς τον Ίασμο από το ΚΤΕΛ Κομοτηνής. Έχουν ήδη παραδοθεί τρία λεωφορεία γεμάτα με είδη.

Εικόνες καταστροφής μετά το πέρα τις πυρκαγιάς και από τον οικισμό Σώστη

Δεύτερη μέρα μάχης με τις φλόγες

Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η μάχη της κατάσβεσης των πολλαπλών μετώπων πυρκαγιάς στην Ροδόπη.

Τα δύο μεγάλα μέτωπα, αυτά του Σώστη και της Άρδειας παραμένουν ενεργά παρουσιάζουν ωστόσο σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης ύφεση.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες ξεκίνησαν εκ νέου οι εναέριες ρίψεις με τρία CANADAIR που επιχειρούν, ενώ υπεράνθρωπες είναι οι δυνάμεις και των επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων που παρά την τεράστια κούρασή τους συνεχίζουν να επίχειρούν.

Στο πλευρό τους βρίσκονται από χθες και εκατοντάδες εθελοντές οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των αρχών τόσο για την προμήθεια αναγκαίων ειδών όσο και την επιτήρηση μετώπων που κατασβέστηκαν για να προλάβουν τυχών αναζωπυρώσεις. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Τσαλικίδης «βρίσκονται επί ποδός στην μάχη και η ανταπόκρισή τους είναι συγκλονιστική».

Σε ό,τι αφορά το μέτωπο του Σώστη η πυρκαγιά έχει «ανέβει» προς την κορυφή δίχως να κινδυνεύουν αυτή τη στιγμή οικισμοί, ενώ σε ό,τι αφορά το μέτωπο της Άρδειας συνεχίζει να καίει επίσης δίχως να υπάρχει άμεσος κίνδυνος για κατοικημένες περιοχές, ωστόσο ανησυχία εκφράζεται για το μέτωπο από Αλεξανδρούπολη σε ό,τι αφορά τον οικισμό της Συκορράχης.

Τις προσπάθειες ενισχύουν βαρέα μηχανήματα έργου καθώς έχει ενεργοποιηθεί το πρωτόκολλο επίταξης, ενώ σύσσωμος ο στόλος Δήμων και Περιφέρειας επιχειρούν.

Ζητήθηκε επίσης και η συνδρομή υλοτόμων, με τα μέλη έξι συνεταιρισμών, περί των 60 ατόμων, να επιχειρούν τόσο στο μέτωπο της Άρδειας όσο και σε αυτό του Δήμου Ιάσμου για την δημιουργία ζωνών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.