Η Ροδοπη στελνει μηνυμα κατα των διακρισεων

Ζωντανή μουσική, χορό, street action, δρώμενα και αθλητικές δραστηριότητες, επιδαπέδια παιχνίδια, κουκλοθέατρο κατά των διακρίσεων και έκθεση κολλάζ είναι μόλις μερικές από τις δραστηριότητες των μαθητών της Ροδόπης που πήραν μέρος στη δράση «Κάτι παίζει… με τα Ανθρώπινα Δικαιώματα», προβολή όλων των δράσεων και των προϊόντων της πρωτοβουλίας «Δ+! Γίνε το + στα δικαιώματά σου» θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν οι επισκέπτες του πρωτότυπου φεστιβάλ κατά των διακρίσεων που ξεκίνησε την Πέμπτη, στην Κομοτηνή.
 
Η διήμερη διάρκειας διοργάνωση του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης- Europe Direct Κομοτηνής και της System@G που οργανώνεται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, κορυφώνεται σήμερα το μεσημέρι κι είναι ενταγμένη στο πλαίσιο των Ελευθερίων Θράκης 2015.
 
Την ικανοποίησή της για το ενδιαφέρον και την απήχηση των δράσεων της πρωτοβουλίας που αφορούσε στην ενημέρωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα, στην μαθητική κοινότητα της ευρύτερης περιοχής, εξέφρασε σε δηλώσεις της, η υπεύθυνη του Europe Direct Κομοτηνής κ.Λουίζα Σαλτσίδου. Η δράση ξεκίνησε με την εκκίνηση του σχολικού έτους και σε αυτή συμμετείχαν, περίπου 700 μαθητές σχολείων της Κομοτηνής, του Ιάσμου και της Καλλίστης. «Στην εποχή μας θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων θέματα που έχουν να κάνουν με το ρατσισμό και τις διακρίσεις γενικότερα , βλέπουμε ότι εμφανίζονται συνέχεια και ενδιαφέρουν» τόνισε σχετικά η κ. Σαλτσίδου.
 
Στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής, θα λειτουργήσει και σήμερα η έκθεση κολάζ. Επιπλέον ο Σύλλογος Ατόμων με Κινητικά προβλήματα και Φίλων ν. Ροδόπης «ΠΕΡΠΑΤΩ», θα φέρει σε επαφή μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μέσω του παιχνιδιού, με τα παραολυμπιακά αθλήματα. Η Τοπική Ομάδα Δράσης της Διεθνούς Αμνηστίας στην Κομοτηνή, έχει προγραμματίσει να προβάλλει την εκστρατεία για την αλλαγή της μεταναστευτικής πολιτικής στην Ευρώπη ενώ οι εθελοντές του Europe Direct θα παίξουν παιχνίδια ρόλων, παντομίμα, για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
 
Το δικό τους ξεχωριστό παρόν στο φεστιβάλ δίνουν η «ΑΡΣΙΣ» Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων: Δομή Φιλοξενίας και Φροντίδας Ασυνόδευτων Παιδιών Αιτούντων Άσυλο στην Αλεξανδρούπολη και το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Κομοτηνής.
 
Η διοργάνωση υποστηρίζεται από το Ίδρυμα Νεολαίας και δια βίου Μάθησης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.