Η Ροδοπη αναδεικνυεται μεσα απο δρασεις εξωστρεφειας

Αντώνης Γραβάνης: Η έκθεση τοπικών προϊόντων της ΠΑΜ-Θ και το 1ο North Aegean Boat Show «δείχνουν τον δρόμο» για την συνέχεια

Δύο σημαντικές δράσεις εξωστρέφειας στόχος των οποίων είναι τα πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα στο απώτερο μέλλον σε ό,τι αφορά την επικοινώνηση της περιοχής και των προϊόντων της, πραγματοποιήθηκαν σε διάστημα λιγότερο της μίας εβδομάδας για την Ροδόπη.

Η πρώτη δεν είναι άλλη από την έκθεση τοπικών προϊόντων της ΠΑΜ-Θ που έλαβε χώρα στον δημοφιλέστερο σταθμό μέτρο της Αθήνας, αυτόν του Συντάγματος, και η οποία καθιερώθηκε με πρωτοβουλία των επιμελητηρίων της ΠΑΜ-Θ, και την στήριξη της Περιφέρειας, της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και επιχειρηματικών της περιοχής. Μάλιστα όπως εξήγησε το πρωί της Τρίτης, 16 Απριλίου στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» ο πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης κ.Αντώνης Γραβάνης η φετινή παρουσία της Ροδόπης ήταν και αριθμητικά ενισχυμένη με 20 συνολικά επιχειρήσεις να συμμετέχουν εκμεταλλευόμενες την δυνατότητα να γνωστοποιήσουν τα προϊόντα τους στο Αθηναϊκό κοινό.

Κληθείς να αποτιμήσει την φετινή διοργάνωση ο κ. Γραβάνης έσπευσε να επισημάνει πως οι δράσεις αυτές έχουν συνεχιζόμενο αποτέλεσμα που συνεπάγεται και σε συνέχεια της αναζήτησης και άρα των πωλήσεων των προϊόντων και μετά το πέρας της Έκθεσης, η οποία έρχεται να καλύψει ως έναν βαθμό το κενό ενημέρωσης της «κάτω» Ελλάδας για τα εξαιρετικά προϊόντα της Θράκης.

Μάλιστα όπως τόνισε η συγκεκριμένη έκθεση έχει μια βασική διαφορά σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη κλαδική έκθεση την οποία επισκέπτεται συγκεκριμένο κενό, το γεγονός ότι απευθύνεται και μάλιστα «απευθείας» σε όλο το καταναλωτικό κοινό. Σύμφωνα με τον ίδιο χιλιάδες κόσμου πέρασε από την έκθεση, αριθμός που δεν μπορεί να διευκρινιστεί αριθμητικά επακριβώς, ωστόσο και οι επιχειρηματίες μείναν ευχαριστημένοι και το πρόσημο της διοργάνωσης ήταν συνολικά θετικό.

Η δεύτερη διοργάνωση δεν ήταν άλλη από το 1ο North Aegean Boat Show που κατέστησε το τριήμερο 12 με 14  Απριλίου το Φανάρι πόλο έλξης μικρότερων και μεγαλύτερων επισκεπτών, από την Θράκη και όχι μόνο. Μια συνδιοργάνωση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, του Δήμου Κομοτηνής, του ΕΒΕΡ, αλλά κυρίως όπως ανέφερε δύο εταιρειών, των Athinian Yachts, αλλά και την North Sailing, οι οποίες πίστεψαν στις δυνατότητες της περιοχής ως πιθανό κέντρο ιστιοπλοϊκού τουρισμού και έφεραν τα σκάφη τους εδώ.

Η διοργάνωση στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία, και σε επίπεδο διαφήμισης και επισκεψιμότητας της περιοχής με τον κ.Γραβάνη να κάνει λόγο και για μία «προσωπική δικαίωση» καθώς η συνεργασία του, εκτός θεσμικής πλέον ιδιότητας, με τις δύο προαναφερθείσες εταιρείες ξεκίνησε προ δύο ετών, πείθοντάς τους ο ίδιος να επενδύσουν στον ιστιοπλοϊκό τουρισμό στην περιοχή. «Τους  πείσαμε, τους αναλύσαμε τα πλεονεκτήματα που έχει η περιοχή και το Φανάρι και πώς αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει και για αυτούς μια νέα δραστηριότητα. Οπότε ήρθαν, επένδυσαν, και από κει και πέρα είδαν ότι υπάρχουν δυνατότητες  και φυσικά  επειδή έχουν  αρχίσει να αγαπούν αυτόν τον τόπο, γι’ αυτό πήραν και την πρωτοβουλία της διοργάνωσης αυτής της εκδήλωσης, όπου σε συνεργασία όλων των υπόλοιπων  φορέων, Περιφέρεια,  Δήμου Κομοτηνής, της Τοπικής Κοινότητας Φαναρίου, του Επιμελητηρίου, έγινε πράξη αυτή η διοργάνωση, αγκαλιάστηκε και από επιχειρήσεις της πόλης, είχε πολλούς χορηγούς, συνέδραμαν, το πίστεψαν και είχαμε αυτό  το εξαιρετικό αποτέλεσμα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος ευχαρίστησε όλους όσους έδωσαν το παρών, ευχόμενος και αυτή η δράση να καθιερωθεί.

7.000 και πλέον επισκέπτες από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια

Στους 7.000 επισκέπτες, τόσο από την Ελλάδα όσο και από χώρες των Βαλκανίων, αποτιμά την επισκεψιμότητα της διοργάνωσης το δικό του απολογιστικό μήνυμα ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Φαναρίου κ.Πέτρος Καραβέτης.

Μετρώντας ξεχωριστά τους 2.000 περίπου μικρότερους και μεγαλύτερους επισκέπτες που είχαν την δυνατότητα να εξερευνήσουν τον βυθό του Θρακικού πελάγους μέσα από το ημι-υποβρύχιο NEMO και να γνωρίσουν την ναυσιπλοΐα με τα ιστιοπλοϊκά σκάφη.

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο ίδιος καθ’ όλη την διάρκεια του τριημέρου πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων έλαβε χώρα με την ενεργό συμμετοχή του ΜΟΚ και των trelacademy να συμπαρασύρουν στο ρυθμό τους μικρούς και μεγάλους φίλους, για να υπογραμμίσει πως «το τέλος του 1st North Aegean Boat Show δεν άφησε μόνο τις καλύτερες εντυπώσεις αλλά ανέδειξε την πολύπλευρη δυναμική του τόπου μας κάνοντας τους πάντες να μετρούν αντίστροφα για το 2nd North Aegean Boat Show».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.