Η ΠτΔ θα παρασημοφορησει τον Ιακωβο Τσουνη

Ο 97χρονος εφοπλιστής δώρισε 23 εκατ. ευρώ και 60 αποβατικά σκάφη στις ένοπλες δυνάμεις

Την Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα παρασημοφορήσει τον 97χρονο εφοπλιστή Ιάκωβο Τσούνη για τη σημαντική προσφορά του στις Ένοπλες Δυνάμεις.
 
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τσούνης έκανε δωρεά ύψους 23 εκατ. ευρώ και 60 αποβατικών σκαφών προς τις Ένοπλες Δυνάμεις.

«Ο πιο σπουδαίος για μένα είναι ο πατριώτης. Όχι εκείνος που έχει λεφτά, όχι εκείνος που έχει τιμητικές διακρίσεις! Δίχως πατρίδα, ούτε ο πλούτος, ούτε η δόξα ούτε οι χαρές υπάρχουν» ανέφερε ο κ. Τσούνης. «Το τελευταίο μου συμβόλαιο είναι, ό,τι έχω και δεν έχω να πάνε εκεί. Και πήγαν. Ενημερώθηκαν προ ολίγων ημερών».

Ποιός είναι ο Ιάκωβος Τσούνης  

Ο Ιάκωβος Τσούνης, γεννήθηκε το 1925 στην Πάτρα. Είναι Έλληνας εφοπλιστής, βετεράνος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και εθνικός ευεργέτης. Είναι επίσης υποστράτηγος επί τιμή, καθώς και ιδρυτής του Μουσείου «Ιάκωβος Τσούνης» στο Αίγιο.
 
Πολέμησε σε ηλικία 16 ετών στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο του 1940. Ξεκίνησε ως εκτελωνιστής στον Πειραιά. Το 1966 εισέρχεται στην ναυτιλία ως εφοπλιστής, αποκτώντας συνολικά 13 εμπορικά πλοία και σχηματίζοντας μεγάλη περιουσία. Από τότε αρχίζει και η μεγάλη φιλανθρωπική του δράση. Δημιούργημά του επίσης είναι το Μουσείο, που βρίσκεται παραπλεύρως της μόνιμης κατοικίας του στην οδό Κύπρου, στου Παπάγου.

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης
«Πρέπει να του αποδοθούν οι μέγιστες τιμές»

Τον 97χρονο εφοπλιστή Ιάκωβο Τσούνη για την δωρεά ύψους 23 εκατ. ευρώ και 60 αποβατικών σκαφών προς τις Ένοπλες Δυνάμεις ευχαρίστησαν θερμά, τόσο ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, όσο και βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου.
 
Ο κ. Βαρβιτσιώτης ανέφερε μάλιστα ότι στον εφοπλιστή πρέπει να αποδοθούν από την Πολιτεία οι μέγιστες τιμές ως πράξεις σεβασμού στη διαχρονική του προσφορά, χαρακτηρίζοντάς τον «αφοσιωμένο και συνεπή αρωγό των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε όλη τη διάρκεια του βίου του».

Φωτογραφία: Eurokinissi

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.